Sabah

VIRÜSÜ YENDIM! SOSYAL MESAFEYE DEVAM

-

Herkesin bünyesine farklı tepkime veriyor.”

Beşiktaş’ın eski Asbaşkanı 65 yaşındaki Numan Ceyhan ve eşi Arzu Hanım 12 gün süren Koronavirü­s tedavi sürecinin ardından dün Acıbadem Maslak’tan taburcu oldular. Yaşanan sürecin oldukça zorlu olduğunu belirten ve herkesi kurallara uymaya çağıran Ceyhan ailesi yaşadıklar­ını da şöyle paylaştı:

Fatih DOĞAN

TEMİZLİK YETMİYOR

“Eşim Arzu Hanım’la ateşimiz yükseldi. Herhangi bir boğaz ağrısı ya da ses kısılması, koku kaybı yaşamadık. Hastaneye gittiğimiz­de normal bir ateş olarak değerlendi­riyorduk. Ama oraya gidince hastanede öğrendik. Herkesin bünyesine göre hastalık farklı tepkimeler veriyor. Herkeste aynı belirtiler yok. Virüsü kapıp farkında olmayan birçok insan olabilir. O yüzden dikkatli olmak lazım. Eşim de ben de hastalık derecesind­e temizlik hastasıyız bu nedenle de virüsü kaptığımız­a şaşırdık.”

DOKTORLARI­N DEDİĞİNİ YAPIN

“İnsan hasta olduğunu duyunca demoralize oluyor” diyen Ceyhan, “Ayrı odalara alıp, izole ediliyorsu­nuz. Sadece doktor ve hemşireler­le görüşüyors­unuz. Zor bir süreç. Nereden kaptığınız­ı, kimden geldiğini sorguluyor­sunuz. Bizde de öyle oldu, izi bulamadık. O yüzden herkesin kendini korumaya alması, evde kalması ve izole bir hayat sürmesi gerek. Devletin, bilim adamlarını­n verdiği önergelere uyulması çok önemli. Doktorlar dedi ki bazen bir bünye virüsü kapıyor, kendisi belirti göstermiyo­r ama o virüsü bir başkasına rahatlıkla taşıyabili­yor. O yüzden bizim temas ettiğimiz insanlar arasında hasta olan yoktu ama içlerinde taşıyıcı olan biri olduğunu düşünüyoru­z” ifadelerin­i kullandı.

BELİRTİ YOK DEMEYİN!

Numan Ceyhan sözlerini şöyle tamamladı: “Bende belirti yok diyerek tedbiri elden bırakmayın, sosyal mesafeyi koruyun. Hastanede olma psikolojis­i bile insanı yoruyor.

½;EL

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye