Sabah

Sağlık çalışanlar­ı için 25 gramlık yüz siperliği

-

ŞANLIURFA

Eylül Üniversite­si bünyesinde kurulan İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi’nde (İBG), sağlık çalışanlar­ı için 25 gram lık koruyucu yüz siperliği geliştiril­di. Merkez bünyesinde­ki araş tırma ekibi, yeni tip koronavirü­sle mücadele eden sağlık çalışan larının uzun saatler kullandığı, mevcut ürünlerde ortalama 300 gram olan koruyucu yüz siperliğin­i daha hafif hale getirmek için proje hazırladı. Dr. Arif Engin Çetin’in yürütücülü­ğünü üstlendiği laboratuva­rda, Ece Cesur ve Bilge Can’ın geliştirdi­ği üç boyut lu basım yöntemiyle, 25 gram siperlik üretildi. Sadece 6 gram ham madde kullanarak 25 gramlık koruyucu yüz siperliği hazırladık­larını belirten Çetin, “Normalde bir yüz siperi, üç boyutlu yazıcılarl­a 1.5 ila 2 saat arasında yapıla biliyor. Bu süreyi 29 dakikaya kadar düşürmeyi başardık” dedi. Çetin, yüz siperlikle­rinin sağlık çalışanlar­ına ücretsiz dağı

tıldığını vurguladı. AA

yaşayan mühendis Rıdvan Yılmaz ile sağlık çalışanı eşi, çocukların­ı 15 gün önce, Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde yaşayan anneannele­rine yanına bıraktı. Ancak koronavirü­s vakaları yaygınlaşı­nca aile bir araya gelemedi. Telefonla ve internet üzerinden görüşebile­n çocuklar, babalarınd­an oyuncak istedi. Baba da Sındırgı Belediyesi’nin sosyal medya hesabına mesaj atarak yardım istedi.

Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, aldığı oyuncaklar­ı bizzat kendisi götürdü. Çocuklar oyuncaklar­ını vererek anne ve babalarını­n selamını ileten Başkan Yavaş, sağlık çalışanlar­ına çok şey borçlu oldukların­ı belirterek, “Onları biraz olsun mutlu edebildiys­ek ne mutlu bizlere” dedi. Tekirdağ Çerkezköy’de de 7 yaşındaki İlker Arslan, 155 polis hattını arayıp oyuncak istedi. Bunun üzerine polis ekipleri aldıkları oyuncak arabayı İlker’in evine götürerek hediye etti.

 ??  ?? SABAH
DOKUZ
SABAH DOKUZ
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye