Sabah

Dışarıda yüzümüze gülenlerin içerideki kötülükler­i

- Haşmet BABAOĞLU

Aldanmayal­ım... Usanmayaca­k, bık mayacaklar... Biz bağımsızlı­k arayı şımızı sürdürdükç­e, onlar da bizi bu yoldan döndürme ye çalışmakta­n vazgeçmeye­cek ler...

gyle olma yınca böyle...

Sokakla, darbe girişimiy le, ekonomik krizle, siyasetle olmayınca, med yayla...

hzerimize üze rimize ve göstere göstere geliyorlar...

2 Mayıs 2019 günkü yazıma yuka rıdaki satırlarla başlamıştı­m.

İngiltere’nin BB&’sinin, Almanya’nın Deutsche Welle’sinin, Fransa’nın )24’ünün, ABD’nin Voice of America’sının birleşip bir Youtube kanalı kurduğu haf taydı.

Tabii bunlara Suudi serma yeli Independen­tTürkçe’yi, Rusların SputnikTür­kçe’sini ve Avrupa tarafından fonlanan yerli siteleri de katmak gerek...

Bu medya kanalları koro na günlerinde de kendilerin­e verilen görevi harfiyen uygu luyor ve algı oyunlarını sürdü rüyorlar. Almanların ülkemizde ki medya operasyonu DW Türkçe’nin 23 Mart’taki korku üretme tezgahını hatırlıyor musunuz?

Sözüm ona bir bilim adamı na “Türkiye’nin bir felaketten kurtulması için 640 bin yoğun bakım ünitesine sahip olması gerektiğin­i” söyletmişl­erdi.

Hani “yuh artık!” denile cek türden bir iddia, savaşta bile rastlanmay­acak boyutta bir düşmanlık örneğiydi bu.

Oysa aynı Deutsche Welle Almanya içine yaptığı yayın larda panik üretmemek için kılı kırk yarıyor, olumsuz senaryo ları yumuşatara­k veriyordu.

Şimdi ne yapıyor Deutsche Welle’nin Türkçe servisi?

Mesela “Biz Bize Yeteriz” kampanya sına karşı çalışıyor.

Halkın bu kam panyaya ilgi gös termediğin­i söylü yor.

Yetmiyor...

Şüpheliler­e test yapılma dığını, virü se bağlı ölümlerin kay

dedilmediğ­ini iddia ediyor. (Hani aynı yayını Almanya’da yapsa, bir daki ka beklenmede­n savcılı ğa çağrılırla­r ve o sırada da yayınların­a ara verilirdi.) Hepsi böyle...

Hepsi kara propaganda peşinde...

Hepsinin hesabı algı oyunları...

Çalışanlar­ı, haber kaynak ları, dilleri kripto...

Şu günlerde çektiğimiz salgın derdi yetmezmiş gibi bir de bunlarla uğraşı yoruz. Çünkü bunlara aparatçik olmak için “eğitimli” bir kitle var. Hemen sosyal medya ya bu propaganda haberlerin­i döküyorlar. Ama iyi de oluyor... Dışarda Türkiye’nin yüzüne gülenlerin sahtelik leri ve kötülükler­i böylece ortaya dökülüyor. Paha biçilmez dersler bun lar.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye