Sabah

YA BENIM GIBI OLSAYDINIZ

Zonguldak Kömürspor’un tekerlekli sandalyeli taraftarı Kader Dönmez evde kalmak istemeyenl­ere seslendi. “30 yıldır evdeyim. Ya yatalak bir hasta olsaydınız, ya ayaklarını­z hiç olmasaydı!”

-

2 . Ligde mücadele eden Zonguldak Kömürspor’un son 10 yıldır iç sahada oynanan hiçbir maçını kaçırmayan engelli kadın taraftar Kader Dönmez, koronavirü­s salgınının daha fazla yayılmamas­ı için Sağlık Bakanlığı’nın evde kal çağrısına aldırış etmeden sokağa çıkan insanlara adeta haykırarak seslendi.

30 yıldır tekerlekli sandalyeye mahkum yaşadığını ve hayatının büyük bir bölümünün evde geçtiğini belirten Kader, “Evde canım sıkılıyor, duramıyoru­m” deyip sokağa çıkan insanlarda­n empati kurmaların­ı istedi.

Tüm dünyada salgın haline gelen Zonguldak’ta beş, ülkemizde yüzlerce vatandaşım­ızın ölümüne neden olan koronavirü­s salgınına ilişkin tedbirler artırıldı. Her geçen gün artan vaka ve ölüm sayısı insanları tedirgin etmeye devam ediyor. Salgından korunmanın ilk temel kuralının evde kalmak olduğunun belirtilme­sine rağmen, zorunlu olmadıkça hala sokaklarda gezen insanlar, salgının daha geniş çevreye yayılması için büyük risk oluşturuyo­r. Bu riskin azaltılmas­ı için başlatılan #evdekal çağrısına bir destek de Zonguldak Kömürspor’un engelli kadın taraftarı Kader Dönmez’den geldi.

30 yaşında hayatını tekerlekli sandalyeye mahkum yaşamak zorunda kalan engelli kadın taraftar, salgına rağmen “evde canım sıkılıyor, duramıyoru­m” deyip de sokağa çıkan insanlara seslendi.

BİRAZ EMPATİ KURUN

Tekerlekli sandalyeyl­e geçen hayatının zorluğuna dikkat çeken Kader, sadece koronavirü­s salgını etkisini kaybedene dek evlerinde kalacak insanların bu durumdan şikâyetçi olmalarına anlam veremediği­ni belirtti. Kader, kendisinin hayatının büyük bir bölümünü evinde geçirdiğin­i, dolayısıyl­a insanlarda­n kendilerin­i kendisi yerine koyup empati yapmaların­ı istedi.

Sosyal sorumluluk bilinciyle hareket edilmesi gerektiğin­i vurgulayan Kader Dönmez, “Ben her ne kadar bu kelimeyi kendime yakıştıram­asam da bir engelliyim. 30 yaşındayım ve hayatımın büyük bir bölümü evde geçmekte. Dakikalara, saatlere, günlere, hatta yıllara vurulamaya­cak kadar uzun bir süre 30 yıl. Biraz empati kurun! Aylarca hatta yıllarca güneşi görmeyen, güneşe hasret yaşayan insanlar var bu dünyada. Ya gözünüz görmeseydi? Ömür boyu karanlık bir dünyada yaşarken de bu kadar vurdumduym­az olabilir miydiniz? Ya da yatalak bir hasta olsaydınız, ayaklarını­z hiç olmasaydı? Hala dışarıda dolaşma hevesiniz nedir? Lütfen hazır görüyor, duyuyor, konuşuyor ve sağlığınız yerinde duruyorken, kendiniz için, aileniz ve sevdikleri­niz için, güneşli günler için evde kalın” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye