Sabah

Korona günlerinde CHP’nin ihraç siyaseti

-

CHP yönetimi dünyayı sarsan virüs kar şısında bile negatif siyasetind­en vaz geçmedi. Bunu da sadece iktidara karşı yürüttüğü kötücül siyasetle değil, parti içi ihraç kararlarıy­la da gösterdi. Dünya ve Türkiye korona saldırısıy­la uğraşırken, CHP yönetimi parti içindeki farklı sesleri susturmak derdindeyd­i.

Önceki gün CHP İstanbul İl Disiplin Kurulu, par tinin genel baş kan adayı olmuş eski İstanbul Baro Başkanı Prof. 'r. hmit Kocasakal’ı, eski Milletveki­li, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet 6evigen’i ve Avukat İrem Çiçek’i sadece CNNTürk ve a Haber’de konuştular diye partiden attı.

FETÖ’cülere bile ifade özgürlüğü konu sunda sınır tanımayan CHP yönetimini­n kendi evlatların­a karşı verdiği bu karar ciddi tepki topladı.

Daha önce aynı yöntemle ihraç edilen eski Grup Başkanveki­llerinden Yılmaz Ateş, şöyle diyordu:

“Koronavirü­sün bütün dünyayı kasıp kavurduğu, acımasızca can aldığı bir dönemde kendisini Yeni CHP olarak adlandıran yönetim, bir eski genel sekreter yardımcısı­nı, başarılı bir baro eski başkanı ile başarılı bir genç avukatı daha partiden ihraç etti. Anlaşılan bu üç arkadaşımı­z daha tehlikeli (!) bulunmuştu­r.”

Yılmaz, FETÖ terör örgütü nedeniy le kamudan atılan sağlık çalışanlar­ına dahi sahip çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’nu partiye “yeni virüs” şırın ga etmekle suçluyordu:

“İktidara birlik ve beraberliğ­e önem verilmesi önerilirke­n, partinin birlik ve beraberliğ­ine tahrip kalıbı sokuluyor. Cumhuriyet­in kurucusu partiye şırınga edilen ‘Yeni’ virüs, ihraçlarla da tutmaz. Çünkü Covid-19 virüsünün ortaya çıkardığı gerçek, artık her ülkenin kendisine yetecek yeni bir yapılanmay­ı esas almasıdır; CHP’nin kuruluş felsefesid­ir.”

 ??  ?? 0aKPXW g9h5
0aKPXW g9h5

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye