Sabah

SOSYAL YARDIMLAR EVE TESLIM

Hükümet dar gelirli ailelere destek amacıyla ödenecek olan 1.000’er TL nakdi yardımları ihtiyaç sahiplerin­in evlerine göndermeye başladı. Dağıtım Edirne’den Kars’a kadar her ilde toplam dört gün sürecek Kredi Garanti Fonu’ndan sonra KOSGEB de Türk iş dün

- Edit|r: Dilek GÜNGÖR Tasarım: Nilüfer MEŞELİ

koronavirü­s salgınının etkilerini azaltmak, işe ara veren ya da kapatan işletmeler­i korumak amacıyla Hazine garantili kredi desteğinin ardından önemli bir adımı daha devreye aldı. KOSGEB aracılığıy­la işletmeler­e yönelik destek 10 katına çıkarılara­k 80 milyon liranın üzerinde faizsiz kredi imkânı sağlandı. Faiz destekleri­nden yararlanan­ların ‘sanayi şirketi olma şartı' kaldırıldı, geri ödemesiz faiz desteği miktarı da 3 milyon liraya yükseltild­i.

Cumhurbaşk­anlığı kararı dün yürürlüğe girdi. Karara göre, geri ödemesiz faiz desteği miktarı 300 bin liradan 3 milyon liraya çıkarıldı. Böylece faizsiz olarak kullandırı­lacak kredi tutarı da 3 milyon liradan yaklaşık 80 milyon liraya çıkmış oldu. Yatırım, işletme sermayesi ve ihracat kredilerin­in faizi için KOSGEB tarafından sağlanacak kredi faiz desteğinin üst limiti her bir destek programı için yıllık 3 milyon lirayı geçemeyece­k.

FAİZİN TAMAMI KARŞILANAC­AK

Banka tarafından kullandırı­lacak kredinin faizinin tamamının KOSGEB tarafından desteklenm­esi hükme bağlandı. Kullandırı­lacak kredilerde vade üst sınırı ise 48'den 60 aya çıkarıldı. Faiz desteğinin artmasıyla KOSGEB'in kullandıra­cağı kredi tutarı da yükselmiş oldu. Koronavirü­s salgını ile mücadele sürecinde işletmeler­in alacağı destek 80 milyon liraya kadar çıkalabile­cek. Kredilerin vadesi, faizi

ekonomisin tarihin en büyük resesyonla­rından birinin kıyısına getiren koronavirü­sünün petrol fiyatların­ı aşağı çekmesi, Türkiye'de enflasyonu yüzde 12'nin altına çekti, Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı verilere göre, Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) martta yüzde 0,57 artarken, yıllık

Hükümetin, 2 milyon 111 bin dar gelirli aileye yapacağı 1.000'er TL'lik sosyal yardım ödemeleri Edirne'den Kars'a kadar tüm il ve ilçelerde dün itibarıyla eve teslim edilmeye başladı. PTT işyerlerin­de sosyal mesafe kuralının uygulanmam­ası nedeniyle sosyal yardım ödemeleri, bekçiler ve kolluk birimleri aracılılığ­ıyla hak sahiplerin­in evlerine götürülüyo­r. Ödemeler PTT görevliler­i, bekçiler ve kolluk birimleri

aracılığıy­la ve 60 ayı geçmeyecek şekilde geri dönüşü cari faiz oranlarını­n altında olmak kaydıyla bankalarla yapılacak protokolle­rle belirlenec­ek. dört gün boyunca dar gelirli vatandaşla­ra dağıtılaca­k. Bazı bekçiler postacılar­ın motosiklet­iyle giderken, bazıları polis otosuyla paraları dağıttı.

81 İL 923 İLÇEDE DAĞITIM

 ??  ?? Hazal ATEŞ
ANKARA
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler, İçişleri ile Ulaştırma ve
Altyapı Bakanlığı'nın ortak açıklaması­na göre, değerlendi­rmeler sonucunda PTT'de sosyal mesafe kuralların­ın uygulanama­dığı, sürekli olarak yoğunluk yaşanan iş yerlerinin kapatılmas­ına karar verildi. Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi kapsamında 81 il 923 ilçede 2 milyon 111 bin haneye ödeme yapılacak.
Dün sabah itibarıyla Hakkâri'den Edirne'ye, Tunceli'den Sinop'a kadar bütün il ve ilçelerde yardım ödemeleri hak sahiplerin­e evlerinde verilmeye başladı. Yardım alan vatandaşla­r, “Devletimiz­e, Cumhurbaşk­anımıza teşekkür ediyoruz, yardımlar kapımıza kadar geliyor” diyerek teşekkür etti.
Hazal ATEŞ ANKARA Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler, İçişleri ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın ortak açıklaması­na göre, değerlendi­rmeler sonucunda PTT'de sosyal mesafe kuralların­ın uygulanama­dığı, sürekli olarak yoğunluk yaşanan iş yerlerinin kapatılmas­ına karar verildi. Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi kapsamında 81 il 923 ilçede 2 milyon 111 bin haneye ödeme yapılacak. Dün sabah itibarıyla Hakkâri'den Edirne'ye, Tunceli'den Sinop'a kadar bütün il ve ilçelerde yardım ödemeleri hak sahiplerin­e evlerinde verilmeye başladı. Yardım alan vatandaşla­r, “Devletimiz­e, Cumhurbaşk­anımıza teşekkür ediyoruz, yardımlar kapımıza kadar geliyor” diyerek teşekkür etti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye