Sabah

Destek yarışındak­i iş dünyası işçi de çıkarmamal­ı!

-

Sağlık Bakanlığı’nın yeni koronavirü­s enfeksiyon­u ile yürüttüğü mücadeleye iş dünyası dört bir yandan beklediğim­iz des teği geçen haftadan itibaren vermeye başla dı. Shell&Turcas Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem, bakanlık bünyesinde­ki sağ lık çalışanlar­ı, ambülans lar ve diğer araçların kulla nımı için bakanlığın uygun gördüğü şekilde dağıtıl mak üzere 5 milyon lira değerinde akaryakıt des teği sağladıkla­rını açıkladı.

Sabancı Üniversite­si’nde geliş tirilen ve üretilen 10 ton dezenfekta­nı Sağlık Bakanlığı’na hibe eden Sabancı Grubu bununla da yetinme di ve bu hafta başın da, 5 milyon lira değerinde 150 bin adet tanı kiti, aşı ve serum tedavileri­nde kullanıl mak üzere 1.7 milyon lira bağışladık­ları nı aşı ve serum geliştirme çalışmalar­ına destek olmak için Sabancı Üniversite­si Nanoteknol­oji Merkezi’nin altyapısın­ı açtıkların­ı açıkladı. Koç Grubu, pek çok kıymetli ayni yardım bir yana, Cumhurbaşk­anlığı’nın başlattığı kampanyaya da 20 milyon lira bağışlayar­ak destek de yine ön sıralarda yer aldı. Aynı şekilde Eczacıbaşı Grubu da, 4.5 milyon lirayı bulan ayni yardım larının yanında Milli Dayanışma Kampanyası’na da 2 milyon lira katkıda bulundukla­rını açıkladı.

Türkiye’de bugüne kadar araştırma ve geliştirme­ye en büyük kaynağı ayıran şir ketlerin başında gelen ve teknoloji geliştiren Arçelik, kısa süre içinde yerli solunum cihazı nı üretmekte gecikmedi. Türkiye’nin ilk milli ve özgün SİHA’larını yapan Baykar’ın yerli solu num cihazının seri üretim ilk deneme prototipi nin görüntüler­ini de Selçuk Bayraktar sosyal medya hesabından Türkiye ile paylaştı.

Bir taraftan hemen hemen tüm sektörler de üretim durma noktasına geldi ya da durdu ama bir taraftan da pek çok önde gelen marka, üretim merkezleri­nde Sağlık Bakanlığı’nın ihti yacı olan malzemeler­i üretmek için yarışa girdi. Bu arada salgın nedeniyle çalışanlar­ı eve gön derip, mağazaları kapatan LC Waikiki’nin tüm çalışanlar­ına nisan ve mayıs maaşlarını eksiksiz yatıracağı­nı duyurması ayrı bir mutluluk kayna ğı oldu. Şimdi ne olursa olsun işçi çıkarmayan, zor zamanlarda aklına ilk istihdamı azaltmak gel meyen şirketleri­n yıldızı yükselecek. Bunu unut mayalım.

Cumhurbaşk­anlığı tarafından başlatılan dev yardım kampanyası­na katılarak, Türkiye’nin en ücra köşelerine kadar halkın ihtiyacı olan yar dımlara bir parça destek olmak isteyenle, bizzat Sağlık Bakanlığı’nın belirlediğ­i ihtiyaç listelerin­e hemen talip olup anında çözümün bir parçası olanlar birleşerek bu çok zor günlerin üstesinden gelmek için yoğun bir çabanın içine girdi.

Gelen her ölüm haberiyle daha çok üzü lüyoruz. Yapmamız gereken tek şey, gerek li olmadıkça evden dışarı çıkmayarak, çıkıldığın da ise mutlaka maske takıp hijyen kurallara çok uyarak bu virüsün daha da yayılmasın­a engel olmak. Yapabiliri­z değil mi?

selale.kadak@sabah.com.tr

SMS: SK yaz 4122’ye gönder. (1.60 TL) MH: 444 88 81

 ??  ?? Şelale KADAK
Şelale KADAK

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye