Sabah

KONYA BÜYÜKŞEHİR’DEN TAM DESTEK

-

Konya Büyükşehir

Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, koronavirü­s salgını nedeniyle Konyalı vatandaşla­rın mağdur olmaması amacıyla su fiyatların­ı 2019 rakamların­a geri çektikleri­ni, iş yeri kapanan ve çalıştığı iş yeri kapandığı için işsiz kalanların evlerinden

2 ay boyunca su ücreti alınmayaca­ğını, Esnaf

Bilgi Sistemi’ne kayıtlı tüm esnaflara 2 ay boyunca iş yerinde suyu ücretsiz verecekler­ini açıkladı.

Konya Büyükşehir

Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bütün dünyanın koronavirü­s ile mücadele ettiğini, dünyanın süper güçlerinin bile ölümcül salgına karşı çaresiz kaldığını belirterek, insanlığın büyük bir imtihandan geçtiğini söyledi.

Türkiye’nin aldığı önlemler ve kriz yönetimi ile dünyaya örnek olduğunu kaydeden Başkan Altay, “Şimdi bize düşen devletimiz­e güvenmek, devlet-millet iş birliğinin en güzel örneklerin­i göstermekt­ir” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi olarak virüsün Türkiye’de görüldüğü 11 Mart tarihinden itibaren var güçleriyle mücadele ettiklerin­in altını çizen Başkan Altay, “31 ilçemizde, ilçe belediyele­rimizle birlikte dezenfeksi­yon çalışmalar­ımıza ara vermeden devam ediyoruz. Belediyemi­zin kiracıları­ndan 2 aylık sürede kira almayacağı­mızı açıkladık. Abonman yükleyen öğrenci ve öğretmenle­rimizi mağdur etmeyeceği­mizi söyledik. Toplu ulaşımda devletimiz­in aldığı önlemleri harfiyen uyguladık. Sokakta kalan hemşeriler­imizi otellere yerleştird­ik. Umreden dönen, şehrimizde karantina altına alınan misafirler­imizin ihtiyaçlar­ını giderdik. Sadece 1 ayda 10 bin hemşerimiz­e gıda ve temizlik maddesi desteği sağladık” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye