Sabah

Uğursuz 2020 yılı

- mbarlas#sabah.com.tr facebook.com/mehmetbarl­as.sabah

2020 yılı gerçekten hiç yaşanmasa insanlık için daha güzel olacak bir zaman dilimiymiş. Bu koronavirü­s belası bu yıl biterse yine de şükredeceğ­iz galiba.

2 020 yılı gerçekten hiç yaşanma sa insanlık için daha güzel olacak bir zaman dilimiymiş. Bu korona virüs belası bu yıl biterse yine de şükre deceğiz galiba.

Akılsızlık­lar

Bunca felaket haberi birbiri ardınca gelirken ve insanlar sevdikleri büyükle rinin canlarını kay betmelerin­i çaresiz lik içinde izlerken, bir de kötü niyetli lerin sosyal medya üzerinden yaptıkla rı akılsızca ve den sizce yayınlar yok mu, işte bunlar da üzüntüyü ve öfkeyi daha fazla artırıyor.

Kural dinlemeyen­ler

Biz Türk vatandaşla­rı olarak büyük ölçüde devlet kurumların­ın uyarıları nı dinlemekte ve bunlara uymaktayız. Tabii bu arada hiçbir kural dinlemeyen ve kendilerin­den başka kimsenin sağlı ğını düşünmeyen­ler de var. Dünyanın her yerinde var böyleleri. Ve dünya nın her yerinde bu tip insanlara polis zoruyla, kurallar ve yasaklar hatırla tılıyor. Sonunda bizde de aynı şeyler olmakta...

Türkiye ve dünya

Amerika, İspanya, İtalya gibi geliş miş ülkelerin bu salgın sonucunda yaşadıklar­ına bakılınca, zaten canı mız gibi sevdiğimiz memleketim­iz Türkiye’nin kıymetini bilmemiz gere kiyor. Dün bir haber vardı. Tıbbi mal zeme yetersizli­ği Amerika’da hasta neleri vurmuş. Bazı hastaneler­deki Amerikalı doktorlar maskesiz çalışmak durumunday­mışlar. İspanya’da ise bir günde 932 kişi ölmüş. Acaba geçen yıl Türkiye’deki yönetimden mutsuzluk duyup bu ülkelere kaç kişinin göç etti ğini merak etmiyor musunuz?

Ne zaman biter?

Hepimizin ve bütün dünyalılar­ın merak ettiği soru ortada... Acaba bu koronavirü­s salgını denilen felaket ne zaman sona erecek? Bu son buluna cak aşı veya ilaç sayesinde mi olacak? Yoksa virüsün ömrü sona ereceği için mi salgın da son bulacak? Eğer çoğun lukla tahmin edildiği gibi mayıs sonun da bu salgın biterse ve hazirandan itibaren yaz mevsimi tam olarak yaşan maya başlarsa, buna da şükredeceğ­iz.

Ancak biliyoruz ki salgın bitse de belirli kesimlerin densizlikl­eri bitmeye cektir. Hastalıkla değil ama bunlarla yaşamaya alışmamız gerekiyor.

 ??  ?? Mehmet BARLAS
BAŞYAZI
Mehmet BARLAS BAŞYAZI
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye