Sabah

MİLLİ DAYANIŞMA 1 MİLYARI GEÇTİ

¶Biz bize yeteriz Türkiyem’e destek çığ gibi büyüdü. 3 günde gelen yardımlar 1 milyar lirayı aştı

-

Erdoğan’ın başlattığı virüsle mücadele kampanyası­na önde gelen holding ve şirketleri­n desteği rekor seviyelere ulaştı. Koç, Eczacıbaşı, Türkcell, Kalyon, Limak gibi devler büyük bağışlar yaptı. Kardeş ülke Azerbaycan’dan SOCAR ve TANAP da destek verdi. Vatandaşla­rın SMS ile katıldığı kampanyada 1 milyar 61 milyon lira toplandı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın koronavirü­sle mücadele amacıyla başlattığı “Biz bize yeteriz Türkiyem” kampanyası dördüncü gününde rekora koştu. Erdoğan, dün akşam koronavirü­se yönelik aldıkları yeni tedbirleri açıkladığı konuşmasın­da kampanyaya verilen desteğin 1 milyar 61 milyona çıktığı bilgisini verdi. Ülkenin önde gelen holding ve şirketleri­nin desteği rekor seviyelere ulaştı.

DEVLER DESTEĞİNİ AÇIKLADI

Koç Holding, Yapı Kredi, Tüpraş, Opet ve Aygaz’ın desteğiyle kampanyaya toplam 20 milyon liralık katkı sağladı. Holdingin sosyal medya hesabından “El birliğiyle ve dayanışma içinde bu zorluğun da üstesinden geleceğimi­ze yürekten inanıyoruz” denildi. Salgınla mücadele için 10 milyon TL kaynak ayıran Eczacıbaşı Topluluğu da dün itibarıyla ayni yardım tutarların­ın 4.5 milyon TL’ye ulaştığını bildirdi. Topluluk kampanyaya ise 2 milyon TL ile katılacağı­nı açıkladı. TMSF yönetimind­eki Erciyes Anadolu Holding de kampanyaya 4 milyon 200 bin lira ile katıldı. Holding’in CEO’su Alpaslan Baki Ertekin, “Ülkemiz için çalışmaya, üretmeye ve çalışma arkadaşlar­ımızı korumaya kararlıyız” mesajı verdi. TMSF yönetimind­eki Koza Altın da 1 milyonluk destek açıkladı.

TURKCELL “BİZSİZ OLMAZ” DEDİ

Turkcell, “Turkcell Türkiye’siz, Türkiye de Turkcell’siz olmaz. Bugün yine ‘Bizsiz Olmaz’ diyoruz” sloganıyla kampanyaya 20 milyon

TL’lik katkıda bulunduğun­u bildirdi. Açıklamada bu süreçte bayi, yüklenici ve çözüm ortakların­ı ayakta tutmanın önemine vurgu yapıldı.

HER BÖLGEDEN KATILIM VAR

Limak Holding kampanyala­rda toplam 11 milyon TL’lik bağışta bulundu. Vefa kolileri için 7 milyon TL bağış yapan Limak, “Biz bize yeteriz Türkiye’m” kampanyası­na da 4 milyon TL bağışta bulundu. Yaşar Holding’den de 1.5 milyon liralık katkı geldi. Türkiye Perakendec­iler Federasyon­u Başkanı Ömer Düzgün ise 2 milyon lira bağışladık­larını bildirdi. Bu miktarda bağış yapan bir diğer firma ise Koyuncu Elektronik Bilgi İşlem oldu.

 ??  ?? Balıkesir li Yıldız çifti 6 kuzusundan birini bağış ladı.
Balıkesir li Yıldız çifti 6 kuzusundan birini bağış ladı.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye