Sabah

MASKELİ HAYAT

- BAŞYAZI

3A=AR yerleri, eczane ve mar ket ile toplu taşıma araçların da maske zorunluluğ­u getiril di. Maske, mesafe ve yolculuk kuralların­a uymayanlar­a idari ve adli ceza verilecek. Birçok ilde toplu taşıma araçlarına binenle re maske dağıtıldı..

Sınıf ve cinsiyet farkı gözetmeksi zin tüm insanlığı esir alan koro navirüs salgınını hafife alanlar da var... Örneğin Brezilya Devlet Başkanı Bolsanaro, hastalığa karşı önlem alan valile re ve belediye baş kanlarına ağzına geleni söylüyor muş. Ona göre bu önlemleri Brezilya ekonomisin­in kal dırması mümkün değilmiş. Yani §gLHN |LR KALAN SAğLAR EL]LPGLR¨ mantığını çalıştırıy­ormuş Bonsanaro...

Gençler ve çocuklar da...

Dünyanın çeşitli ülkelerind­eki yöne timlerin kararsızlı­klarını ve çaresizlik lerini izlerken, Türkiye’nin ne kadar farklı ve şanslı olduğunu hissediyor­su nuz. Gerek Cumhurbaşk­anı gerekse Sağlık Bakanı ve diğer bakanlar, alın ması gerekli kararları hiç geciktirmi­yor lar. Nitekim 65 yaşın üzerinde olanların evlerinden çıkmaları yasaklanır­ken, bu yasak sonunda 20 yaşın altında olanla ra da geldi. Sonunda gençler ve çocuk lar da yaşlıların halinden anlamak zorunda kaldılar.

Hasta olanlar

Bu arada hasta olanlarla ilgili haber ler, hızla duyuluyor. Örneğin ünlü cer rah Azmi Hamzaoğlu da, bir hanımı ameliyat ettikten sonra koronavirü­se yakalanmış... Şu anda yatakta geçiri yormuş hastalığı. Cem Boyner, hasta lığa yakalandık­tan sonra evinde kendi kendini tedavi etmiş. Çalışanlar­ına hitaben yazdığı bir mektupla, tedavi sürecinde yaşadıklar­ını ve yaptıkları­nı anlatmış. Ankara Şehir Hastanesi’nde 14 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra koronavirü­sü yenen Savunma ve Güvenlik Stratejile­ri Analisti Yusuf Alabarda da, virüsün sadece yaşlıları ciddi etkilediği düşüncesin­den uzakla şılması gerektiğin­i belirterek sosyal izo lasyonun önemine vurgu yapmış.

Kraliçe bile...

Evet... Amerika’ya, İspanya’ya, İtalya’ya bakınca Türkiye’nin kıyme tini bir kez daha anlıyoruz. Bu arada İngiltere’de Kraliçe’nin bile kesin ola rak sağlıklı kalabildiğ­i söylenemi yor. İngiltere Başbakanı Johnson ise daha tedavisini tamamlamad­ı. Başta Cumhurbaşk­anı Erdoğan olmak üzere tüm yetkililer önlemlere baştan itiba ren tavizsiz uydukları için, sağlıkları nı koruyorlar. Dilerim bu günler en kısa zamanda geride kalır.

mbarlas#sabah Fom tr IaFebook Fom/mehmetbarl­as sabah

 ??  ??
 ?? Mehmet BARLAS ??
Mehmet BARLAS

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye