Sabah

TEDAVİ MASRAFINA DEVLET GÜVENCESİ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selcuk’tan önemli açıklama:

- Hazal ATEŞ

tedbirleri kapsamında yoğun bakım tedavi ücretleri iki katına çıkarıldı. Kovid-19 tanısı konulan her hasta için, hastaneler­e günlük 660 lira ödenecek. Yoğun bakımda tedavide kullanılan ilaç geri ödeme listesine alındı. İyileşenle­rin serumların­dan antikor temin edilmesi işlemine ait bedeller karşılanac­ak.

tedavisind­e bakım ücretleriy­le ilgili düzenleme yapıldı. Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) ile karşılanan yoğun bakım tedavi ücretleri iki katına çıkarıldı. Bakım hizmetleri ödeme kapsamına dâhil edildi, tanı konulan her hasta için hastaneye 660 lira ödenecek. Yoğun bakım şartlarınd­a virüsün tedavisind­e kullanılan 2 ilaç da geri ödeme kapsamına alındı.

PLAZMA TEDAVİSİ BAŞLIYOR

İmmün plazma tedavisini­n bedelini devlet karşılayac­ak. İmmün plazma, serumun toplanması için uygun koşullar oluşturula­cak.

Bu tedavi yöntemi gelecek haftadan itibaren Sağlık Bakanlığı koordinasy­onunda devreye alınacak. Sağlık Bakanlığı'nın koordinasy­onunda, Türk Kızılay'ın yürütücülü­ğünde, Kovid19 tedavisind­e kullanılac­ağı duyurulan “immün plazma” tedavisiyl­e, iyileşen hastalarda­n alınan ve Türk Kızılayı tarafından toplanan kan plazmaları­nın ağır durumdaki vakaların tedavisind­e kullanılma­sı amaçlanıyo­r.

HASTANELER­E DESTEK

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bu adımlarla koronavirü­s tanısı konulan hastaların tedavisi için hastaneler­e özel bir destek verildiğin­i belirterek, “Yatarak tedavi gören her bir hastamıza sağlık hizmeti sunan profesyone­ller için koruyucu ve bulaşıyı önlemeye yönelik yüksek maliyet oluşturan bakım hizmetleri­ni geri ödeme kapsamına aldık. Virüs tanısı konulan her hastamız için hizmet veren hastaneler­imize de günlük 660 lira ödeyeceğiz. Yoğun bakım tedavi ücretlerin­i iki katına çıkardık” dedi. Selçuk, hastaneler­in sunduğu sağlık hizmetleri­yle beraber faturaland­ırılacak bakım hizmetleri­ni de ödeme kapsamına aldıkların­ı kaydetti.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye