Sabah

Altını çizdiğim satırlar-100

-

Ö yle bir durumdayız ki, bütün dünyayla aramız açık. (F .AF.A / Şato)

Razıyım bir toz parçası olayım. İnsanlar üzerime basarak geçsin. Canım acısın, duyayım. Canımın acıdığını duyayım. Razıyım bir ker tenkele olayım. Kızgın yaz günle rinde bir bahçe duva rına tırmanayım. Tırnakları­mı tuğla lara geçireyim. Yeşil ve ıslak sırtımı güne şe vereyim. Fakat güneşle sırtım arasın daki öpüşmeyi duya yım. Tuğlaların ince cik zerrelerin­i sayayım. Kovuklarda­ki böcek lerin, bir boru içinden bakar gibi bana baktık larını göreyim ve düşü neyim. Razıyım bir nokta olayım. Fakat o noktaya bütün kâi nat, bütün mevcudiyle dolsun.

(N F .ISA.hRE. / Bir Adam Yaratmak)

Kanla, ürpermeler­le, soluk alıp verişlerle dolu hayatın ince cik tenden duvarının ardında ilahi saatin vuruşunu dinliyorum. (MAR*UERITE YOUR&ENAR / Ateşler)

Ve içimde geriye dönmek kor kusu var. Hic bir şey hatırlamak istemiyoru­m... (PEYAMİ SEFA / Dokuzuncu Hariciye Koğuşu)

Sürekli bir eksiklik duygusu, zaman zaman akla gelen, uysal bir diş ağrısına benzeyen acı: unutmak buydu... (MEHMET EROĞLU / Yarım Kalan Yürüyüş)

Hesaplaşma­m gereken biri var ve o benim. (WILLHELM *ENA=INO / Aşk Aptallığı)

Derdi söze hapsedi lebilir olan daha dertle tanışmış mıdır... (ŞULE

/ Öyle miy

miş?)

Aldırmamak ceha letle aynı şey değildir, üstünde çalışman gere kir. (MAR*ARET ATWOO' / Damızlık Kızın Öyküsü)

Seni aşağıda bek liyorlar, yukarı çıkma mak için kesin talimat almışlar, dedi kadın. Asansörle indi ler. Kocasının cankurtara­na bin mesi için yardım etti. Kendi de yanına oturdu. Şoför itiraz etti. Yalnızca beyefendiy­i götürebili rim, sizin inmeniz gerekiyor, dedi. Kadın sakin biçimde cevapladı: Artık beni de götürmeniz gerekiyor, ben de şu an kör oldum. (-OSE SARAMA*O / Körlük)

Geçecek, göreceksin­iz, geçecek! Kimi zaman yalnızca sinir bozuklu ğundan ileri gelir böyle şeyler, dedi bir kadın. (-OSE SARAMA*O / Körlük) Bugün akşama kadar uyandır mayın beni, dedi. (HASAN ALİ TOPTAŞ / Gölgesizle­r) hasmet.babaoglu@sabah.com.tr SMS: HASMET yaz 4122’ye gönder. (1.60 TL) MH: 444 88 81 facebook.com/hasmetbaba­oglu.sabah

 ?? Haşmet BABAOĞLU ?? *hR%h=
Haşmet BABAOĞLU *hR%h=

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye