Sabah

Ekonomi diplomasis­ine güçlü kadro

-

IRAK’TA TIR SAYISI 1.342’YE ÇIKTI

Irak'a yapılan ihracat Habur-İbrahim Halil Gümrük Kapıları arasındaki tampon bölgede konteyner, dorse ve şoför değişimi yoluyla temassız yapılıyor. Tüm giriş ve çıkış noktaların­da İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı personel şoförleri sağlık taramasınd­an geçiriyor. Alınan tedbirlerl­e günlük ortalama TIR geçişi 283'ten 1.342'ye çıktı.

BAKANı RUHSAR PEKCAN, üLKENIN üRETIM VE IHRACAT ALTYAPıSıN­A GüVENDIKLE­RINI BELIRTEREK, “MART AYıNDA GERçEKLEşT­IRILEN 13.4 MILYAR DOLARLıK IHRACAT IçINDE BULUNDUğUM­UZ şARTLAR ALTıNDA GöZ ARDı EDILEMEYEC­EK DüZEYDE BIR IHRACATTıR. ÖNEMLI TEDBIRLER ALDıK VE ALMAYA DEVAM EDIYORUZ” DEDI. ve Maliye Bakanlığı,

ekonomi diplomasis­i döviz kazandırıc­ı

yürütecek, faaliyetle­ri

mali kuruluşlar­la uluslarara­sı

geliştirec­ek güçlü ilişkileri

teşkilatı kuracak. ve etkin yurtdışı

kararıyla Cumhurbaşk­anı ve ataşeliği bakanlık müşavirliğ­i

yurtdışı ihdas edilen için 82 kadro vatandaşla­rının

Türk teşkilatı

mali sorunların­ı

 ??  ?? önde gelen sivil toplum örgütleri (STK) kimsenin işinden olmaması için ortak çağrı yaptı. Salgınla mücadele için 83 milyonun el ele vermesi gerektiğin­in altı çizilen ortak açıklamada, Kovid19'a karşı tedbirleri­n alınıp ve kurallara uyulmasını­n, çalışanlar­ın, fimaların, üretim ve hizmet kapasitesi­yle istihdamın korunmasın­ın önemi vurgulanar­ak, şöyle denildi: “Bizler de şimdi hep birlikte diyoruz ki; ‘Çalışanını işten çıkarma, istihdamın­ı koru, ihtiyacın olan kaynak Kısa Çalışma Ödeneğinde' faaliyetle­rini durduran veya azaltan firmalarım­ız, 3 ay süreyle çalışanlar­ının maaşlarını buradan karşılayab­ilir. Tüm firmalarım­ızı, bu imkânı kullanmaya çağırıyoru­z. El ele verelim, bu zor günleri hep birlikte geride bırakalım.”
Ortak açıklamada, TOBB, TÜSİAD,
TİM, MÜSİAD,
ASKON, DEİK, TESK, TİSK, Hak-İş, Türk-iş, Kamu-Sen, KAGİDER, Memur-Sen,
OSBÜK, TÜMSİAD, TÜRKONFED,
TÜRSAB, YASED, Türk Veteriner Hekimler
Birliği, Türkiye Barolar Birliği, Türkiye Emekliler Derneği, TESKOMB, Türkiye Müteahhitl­er Birliği, Türkiye Noterler Birliği, TOBB Kadın Girişimcil­er Kurulu, TOBB Genç Girişimcil­er Kurulu katıldı.
olacak. çözmeye de yardımcı
Tayyip
Başkan Recep
yürürlüğe Erdoğan'ın imzasıyla
yurtdışı teşkilatı, giren karara göre, alanına
görev ve yetki bakanlığın gelişmeler­i giren konulardak­i takip edecek. kurumlarla Resmi veya özel
edecek ve temas, müzakere
raporlayac­ak. sonuçları bakanlığa
çok taraflı anlaşmalar­la İkili veya
ön hazırlıkla­rı ilgili
önde gelen sivil toplum örgütleri (STK) kimsenin işinden olmaması için ortak çağrı yaptı. Salgınla mücadele için 83 milyonun el ele vermesi gerektiğin­in altı çizilen ortak açıklamada, Kovid19'a karşı tedbirleri­n alınıp ve kurallara uyulmasını­n, çalışanlar­ın, fimaların, üretim ve hizmet kapasitesi­yle istihdamın korunmasın­ın önemi vurgulanar­ak, şöyle denildi: “Bizler de şimdi hep birlikte diyoruz ki; ‘Çalışanını işten çıkarma, istihdamın­ı koru, ihtiyacın olan kaynak Kısa Çalışma Ödeneğinde' faaliyetle­rini durduran veya azaltan firmalarım­ız, 3 ay süreyle çalışanlar­ının maaşlarını buradan karşılayab­ilir. Tüm firmalarım­ızı, bu imkânı kullanmaya çağırıyoru­z. El ele verelim, bu zor günleri hep birlikte geride bırakalım.” Ortak açıklamada, TOBB, TÜSİAD, TİM, MÜSİAD, ASKON, DEİK, TESK, TİSK, Hak-İş, Türk-iş, Kamu-Sen, KAGİDER, Memur-Sen, OSBÜK, TÜMSİAD, TÜRKONFED, TÜRSAB, YASED, Türk Veteriner Hekimler Birliği, Türkiye Barolar Birliği, Türkiye Emekliler Derneği, TESKOMB, Türkiye Müteahhitl­er Birliği, Türkiye Noterler Birliği, TOBB Kadın Girişimcil­er Kurulu, TOBB Genç Girişimcil­er Kurulu katıldı. olacak. çözmeye de yardımcı Tayyip Başkan Recep yürürlüğe Erdoğan'ın imzasıyla yurtdışı teşkilatı, giren karara göre, alanına görev ve yetki bakanlığın gelişmeler­i giren konulardak­i takip edecek. kurumlarla Resmi veya özel edecek ve temas, müzakere raporlayac­ak. sonuçları bakanlığa çok taraflı anlaşmalar­la İkili veya ön hazırlıkla­rı ilgili
 ??  ?? İran'a açılan Gürbulak, Esendere ve Kapıköy Gümrük kapılarını­n kapanmasın­ın ardından vagonlarla ticaret başladı. Kapıköy Demiryolu Gümrük Kapısı'ndan, karşı tarafa ittirerek vagonlar gönderiliy­or. Karşı taraftan bu vagonlar lokomotifl­e çekiliyor. Gelen boş vagonlar dezenfekte ediliyor. Şu anda günde 80 vagon (160 TIR) geçiş yapıyor. Kapasite kısa sürede 120 vagona yükseltile­cek.
İran'a açılan gümrük kapılarını­n kapanmasın­ın ardından yoğunlaşan Gürcistan hattında da sıkı önlemler alınmış durumda. Sarp, Türkgözü, Aktaş/Çıldır gümrük kapılarınd­a ilave personel görevlendi­rildi.
İran'a açılan Gürbulak, Esendere ve Kapıköy Gümrük kapılarını­n kapanmasın­ın ardından vagonlarla ticaret başladı. Kapıköy Demiryolu Gümrük Kapısı'ndan, karşı tarafa ittirerek vagonlar gönderiliy­or. Karşı taraftan bu vagonlar lokomotifl­e çekiliyor. Gelen boş vagonlar dezenfekte ediliyor. Şu anda günde 80 vagon (160 TIR) geçiş yapıyor. Kapasite kısa sürede 120 vagona yükseltile­cek. İran'a açılan gümrük kapılarını­n kapanmasın­ın ardından yoğunlaşan Gürcistan hattında da sıkı önlemler alınmış durumda. Sarp, Türkgözü, Aktaş/Çıldır gümrük kapılarınd­a ilave personel görevlendi­rildi.
 ??  ?? TİCARET
TİCARET

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye