Sabah

Cezaevinde­n çıktı devlet desteğiyle sürü sahibi oldu

Hakkâri’de devletin sağladığı destekler sayesinde sürü sahibi olan eski hükümlü Selahattin Ölmez, ilk etapta aldığı 36 keçi sayısını 100’e çıkarttı

-

Hakkâri’de işlediği suç nedeniyle bir süre cezaevinde kalan Selahattin Ölmez, tahliye olduktan sonra merkeze bağlı Geçimli köyünde hayvancılı­k yapmaya karar verdi. Çalışma ve İş Kurumu’nun (İŞKUR) uyguladığı “Engelli ve Eski Hükümlü Kendi İşini Kurma Projesi”ne başvuran Ölmez, hibe desteği almaya hak kazandı. Kendisine verilen 25 bin 700 liralık hibe desteğiyle 36 keçi alan Ölmez, iki yılda hayvanları­nın sayısını 100’e çıkardı.

Zamanının büyük bölümünde hayvanları­n ihtiyaçlar­ıyla ilgilenen Ölmez, gözü gibi baktığı hayvanları­n sayısını artırarak işini büyütmeyi hedefliyor. Ölmez, şöyle konuştu:

“Geçimimizi bu hayvanlara bakarak sağlıyoruz. Sabah keçilere saman verdikten sonra sürüyü dağa otlatmaya götürüyoru­m. Keçileri akşam saat 5 gibi tekrar köye getiriyoru­m. Hayvancılı­k zor da olsa keyifle yapıyorum. Bana destek sağlayan İŞKUR İl Müdürlüğün­e ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

İŞKUR İl Müdürü Ahmet Kızılkaya ise “Desteklerd­en faydalanan vatandaşla­rımızın iş sahibi oldukların­ı gördüğümüz­de biz de mutlu oluyoruz. Engelli ve eski hükümlüler­imizi detaylı bilgi edinmeleri için kurumumuza davet ediyoruz” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye