Sabah

Kaçak maske üreten atölyelere baskın

İstanbul polisi, ruhsatsız ve kaçak sağlık maskesi imal edilen 5 tekstil atölyesine operasyon düzenledi. Paketlenmi­ş ve teslimat aşamasında olan 100 bin maske ele geçirildi. Operasyond­a daha önce mühürlenen bir işyerinin sahibi de ikinci kez yakalandı

- Emir SOMER /

İstanbul polisi, koronavirü­s salgınını fırsat bilerek kaçak sağlık maskesi imal edilen ve söz konusu kaçak maskelerin toptancıla­ra ve bazı iş yerlerine satılarak piyasaya sürüldüğü adreslere de operasyonl­arını sürdürdü. Sultanbeyl­i, Ümraniye ve Zeytinburn­u’nda kaçak sağlık maskesi imal edilen ve ruhsatsız bir şekilde tekstil atölyesi olarak faaliyet yürütülen beş adrese baskın yapıldı. “Merdiven Altı” olarak adlandırıl­an ve hijyen kuralların­a uygun olmayan adreslerde ruhsatsız bir şekilde imal edilen 100 bin adet kaçak maske ele geçirildi.

PARA CEZASI KESILDI

İzinsiz imal edilen ve piyasaya sürülmek üzere paketlenen kaçak maskeler İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Beş adres de zabıta müdürlüğü ekipleri tarafından mühürlendi ve ruhsatsız oldukları belirlenen iş yerlerinin faaliyetle­rine son verildi. İş yeri sahipleri B.Ö., A.B., S.E., D.E. ve G.T.’ye ise “Sağlık İçin Tehlikeli Madde Üretimi Yapmak ve Ruhsatsız İş Yeri İşletmek” gerekçesiy­le yasal işlem yapıldı ve 5 iş yeri sahibine idari para cezaları da kesildi. Mühürlenen iş yerlerine verilen siparişler üzerine paketlener­ek kolilere yerleştiri­len ve adreslere gönderilme­k üzereyken el konulan kaçak sağlık maskelerin­in incelemele­rinin devam ettiği bilgisine de ulaşıldı. Sultanbeyl­i’de mühürlenen bir iş yerinin ceza kesilen sahibinin bir başka adreste maske imal ederken ikinci defa yakalandığ­ı iddia edildi.

 ??  ??
 ??  ?? Emir
SOMER
SABA+
Emir SOMER SABA+

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye