Sabah

BELARUS’TA

15 ülkenin canlı yayın anlaşması yaptığı Belarus Ligi’nde taraftar boykot çağrısında bulundu. Federasyon ise kararı aldı

-

Başkanı Ceferin, dünya futbolunda pek görülmemiş, bir olaya imza atarak gece vakti kulüplere ve federasyon­lara bir tehdit mektubu gönderdi ve “/igleri oynatın” dedi. FIFA ile arası kanlı bıçaklı olan UEFA, bir yandan da satır aralarında “Tabii ki ülkenizin kamu kuruluşlar­ıyla irtibat halinde olarak bunu yapın” diyerek aklı sıra tavsiyede bulundu. Dünyada UEFA’nın organizasy­onları FIFA’ya göre 7-8 kat daha fazla para kazandırıy­or. Ceferin’in mektubu yazmasında­ki neden para. İstiyor ki bütün orgaünyada Nikaragua ile birlikte liglerin devam ettiği ülke olan Belarus’ta ortalık karıştı.

Federasyon­un genel sekreteri Sergei nizasyonla­r yapılsın, maçlar oynansın, sponsorlar ve yayınlarda­n UEFA’ya paralar akmaya devem etsin.

TFF de “Haziran başında şartlar uyarsa başlayabil­iriz” diyerek UEFA’ya mesajı veren ilk kurum oldu. Oysa biliyoruz ki Avrupa’daki federasyon­lar tarih karmaşasın­da. İngiltere, İtalya, İspanya, Fransa, Almanya her gün onlarca ölüm vakası açıklıyor. TFF belli ki böyle bir açıklama yaparak hem UEFA’nın gazını aldı hem de ligin başlangıcı ile ilgili tartışmala­ra nokta koydu.

-KBKiD

3ui[

2.2 milyon Euro

.

milyon Euro

Zhardetski, ligleri ertelemek gibi bir durum olmayacağı­nı “Tüm dünya bizi izliyor” diyerek anlatırken şu sözlerle kararların­ı açıkladı: “Sağlık sistemine güvenimiz tam. Şu anda ligleri ertelememi­z için bir sebep yok. Belarus futbolu popülerleş­iyor. Yeni anlaşmalar imzalandı. Birkaç ülke daha yayınlara başladı. Lige devam edeceğiz.”

18 kulüp başkanına anket yapsanız ve “Haziranda ligin başlayacağ­ına inanıyor musunuz?” diye sorsanız, eminim ki 18’i de “Hayır” der. =aten bunu bu şartlarda söyleyebil­en kahindir. Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca altı çizilecek bir şey söyledi: “Daha enfeksiyon­un ve salgının başındayız.” Uyarılara rağmen bazı sorunların devam ettiğini belirtti. Haziranda lig falan başlayamaz. Bunu TFF de biliyor. Haziranın yanı sıra TFF’nin temmuz-ağustos söylemi de var. 35-40 derecede nasıl top oynatacaks­ınız o da muamma. Son Kulüpler Birliği toplantısı­ndaki konulardan biri de sözleşmele­rdi. Kontratı mayıs ayında bitecekler­in durumu belirsizli­ğini koruyor. Adam “Hadi bana eyvallah gidiyorum” derse ne olacak. FIFA önce sağlık diyor, Ceferin ise önce maç… Maç derken de para ile gözdağı vermeye çalışıyor. Hazirana iki ay var. Bu süreçte çok şey değişebile­ceği için bu tür tartışmala­ra artık tamamen nokta koymak lazım.

 ??  ?? Hollandalı futbolcunu­n yanı sıra Loris Karius ve Victor Ruiz ile birlikte Boateng de gidiş için resmen izin istedi.
Dört oyuncunun özel uçaklarla Türkiye’den ayrılarak ailelerini­n yaşadığı ülkelere gideceği belirtildi.
Hollandalı futbolcunu­n yanı sıra Loris Karius ve Victor Ruiz ile birlikte Boateng de gidiş için resmen izin istedi. Dört oyuncunun özel uçaklarla Türkiye’den ayrılarak ailelerini­n yaşadığı ülkelere gideceği belirtildi.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye