Sabah

YABANCILAR GIDIYOR TÜRKLER GELIYOR

Koronavirü­s salgını nedeniyle Türkiye’de kalan &e]ayir Tunus ve Ürdün vatandaşı bin 724 kişi ülkelerine g|nderiliyor. &e]ayir )ransa ve Irak’tan getirilen bin 27 Türk ise yurtlarda karantinay­a alındı

- (ditör: UlAş YILDIZ - Tasarım: NIlüFEr MEŞELİ

Koronavirü­s nedeniyle ülkelerini­n hava sahasını kapatması sonucu İstanbul Havalimanı’nda kalan Cezayir, Tunus ve Ürdün vatandaşla­rından oluşan bin 724 kişi, 26 Mart’ta otobüslerl­e Karabük’e getirilere­k, Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) ait İsmail Necati Efendi Yurdunda misafir edildi. Dışişleri Bakanlığı’nın yaptığı görüşmeler­in ardından ülkelerini­n hava sahasını açması sonucu, gruptaki 750 Cezayirli, önceki akşam sağlık ve pasaport kontrolünd­en geçirildik­ten sonra, 34 otobüsle, Samsun Çarşamba Havalimanı’na götürüldü. Buradan da uçakla ülkelerine gönderildi. Diğer yabancı uyruklular­ın tahliyeler­i de bugün tamamlanac­ak.

Almanya, İspanya, Fransa, Avusturya, Norveç, Danimarka,

Karabük’teki yurtta kalan &e]a yirliler ülkelerine g|nderildi.

İsveç, Belçika ile Hollanda’dan 18 Mart’ta Kocaeli’ne gelen ve 4 KYK yurduna yerleştiri­len 859 kişi ile 19 Mart’ta Macaristan ve Tunus’tan gelen 36 kişiden oluşan 895 Türk vatandaşı da karantina sürelerini­n dolmasıyla tahliye edildi.

BİN 27 YENİ KARANTİNA

Cezayir’de bulunan yaklaşık bin 200 Türk vatandaşın­ın tahliyesi de sürüyor. Cezayir Havayollar­ı’na ait 3 uçakla Samsun’a getirilen

555 Türk vatandaşın­dan 320’si, Tokat’ta KYK’ya ait 2 yurda, 231’i de Amasya’daki KYK’ya ait Sultan

Ali Faik ATAY-Hakan GÖKKAYA-İhsan TUNÇOĞLU

 ??  ??
 ?? 6A%AH ?? Bayezid Öğrenci Yurdu’na yerleştiri­ldi. Fransa’dan özel uçakla Ankara’ya getirilen 143 Türk vatandaşı, 7 otobüsle götürüldük­leri Kırıkkale’nin Yahşiyan ilçesinde bulunan KYK’ya ait Hatice Hanım Kız Öğrenci Yurdu’nda karantinay­a alındı. Irak’tan, özel uçakla Kütahya’ya getirilen 334 Türk vatandaşı da KYK’ya ait öğrenci yurtlarına yerleştiri­ldi.
6A%AH Bayezid Öğrenci Yurdu’na yerleştiri­ldi. Fransa’dan özel uçakla Ankara’ya getirilen 143 Türk vatandaşı, 7 otobüsle götürüldük­leri Kırıkkale’nin Yahşiyan ilçesinde bulunan KYK’ya ait Hatice Hanım Kız Öğrenci Yurdu’nda karantinay­a alındı. Irak’tan, özel uçakla Kütahya’ya getirilen 334 Türk vatandaşı da KYK’ya ait öğrenci yurtlarına yerleştiri­ldi.
 ??  ?? Irak’tan gelen Türk vatandaşla­rı Kütahya’da yurda yerleştiri­ldi.
Irak’tan gelen Türk vatandaşla­rı Kütahya’da yurda yerleştiri­ldi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye