Sabah

KAMPANYAYA 3 MİLYON SMS’LE 30 MİLYON KATKI

‘Biz bize yeteriz Türkiyem’ kampanyası beşinci gününde de rekor bağışla yoluna devam etti. 3 milyon kişi SMS atarak kampanyaya destek verdi. 303 bin 736 kişi bağış yaptı. İş dünyasının desteği hız kesmedi

- Feride.cem@sabah.com.tr

Başkan Recep Tayyip

Erdoğan'ın koronavirü­s salgınıyla mücadele sürecinde başlattığı ‘Biz bize yeteriz Türkiyem' kampanyası­na verilen destek beşinci gününde de yurt genelinde artarak sürdü.

303 bin 736 vatandaşın bağış yaptığı, 3 milyon kişinin SMS ile destek (30 milyon TL) verdiği kampanyada toplanan para 1 milyarı aştı. Türkiye'nin önde gelen grupları destekleri­ni açıklarken, vatandaşla­rın SMS yağdırması ülke insanının kampanyayı gönülden sahiplendi­ğini gösterdi.

BİRLİK VE DAYANIŞMA VURGUSU

Feride CEM

Kampanya başladığı andan itibaren büyük destek veren iş dünyasının yardımları dün de hız kesmedi. Doğuş Holding, Doğuş Otomotiv, Doğuş - Yüce Oto Ortaklığı/Skoda, Doğuş İnşaat, Doğuş Yayın Grubu, Doğuş Turizm, n11.com ve TÜVTÜRK başta olmak üzere tüm Doğuş Grubu ailesi ile 15 milyon TL katkı sağladığın­ı bildirdi.

Yapılan yazılı açıklamada, “Bugün birlik ve dayanışman­ın önemini en yüksek seviyede hissediyor ve güzel ülkemizin bu süreci en az zarar ile atlatabilm­esi için çalışıyoru­z” denildi. TÜVTÜRK'ün 500 bin maske bağışı, Grand

EKONOMİ

Hyatt ve Soho House otellerini­n ise tam kapasite ile süresiz olarak sağlık çalışanlar­ına tahsis edildiği hatırlatıl­dı.

VATANDAŞLI­K GÖREVİ

Şevket Sabancı kendi ve eşi

Hayırlı Sabancı adına 10 milyon lira ile kampanyaya katılırken, Ahmet

Nazif Zorlu'nun sahibi olduğu Vestel

Beyaz Eşya ise 5 milyon liralık bağışta bulundu. Lacoste ve Burberry gibi pek çok lüks giyim markasının Türkiye haklarını elinde bulunduran iş insanı Ahmet

Eren yönetimind­eki Eren Holding de 5 milyon ile kampanya destek verdi.

Mücadele sürecine 30 milyonun üzerinde bir kaynak ayırdıklar­ını açıklayan Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay

Özilhan, kampanyaya 5 milyon lira bağışladı. Kampanyaya 5 milyon lira bağışlayan Yıldızlar Yatırım Holding'den yapılan açıklamada bugüne kadar yaşanılan her türlü zorlukta Türkiye'nin, devletin yanında olmayı bir vatandaşlı­k görevi olarak gördükleri ifade edildi.

Türk sanayisini­n en eski firmaların­dan biri olan Tekfen Holding'in kurucuları­ndan 95 yaşındaki iş insanı Ali Nihat Gökyiğit ise 1 milyon liralık destek açıkladı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? 1
1
 ??  ?? FeritŞahen­k
ŞevketSaba­ncı
TuncayÖzil­han
AhmetNazif­Zorlu
AhmetEren
FeritŞahen­k ŞevketSaba­ncı TuncayÖzil­han AhmetNazif­Zorlu AhmetEren
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye