Sabah

BİR ODAYA KAPANDIM YETER Kİ BULAŞMASIN

8 gün hastanede kaldım. Şimdi kimseye bulaşmasın diye 14 gün bir odaya kapandım. Hapis gibiyim ama olsun yeter ki kimseye bulaşmasın. Mecbur olmadıkça evden çıkmayın

- ENGIN GÜNER:

İŞLETMECİ Engin Güner: 8 gün has tanede kaldım. Kimseye bulaş masın diye 14 gün bir odaya kapan dım. Hapis gibiyim ama olsun.

Dubai’den gelen bir arkadaşınd­an kaptığı koronavirü­sü 8 günlük bir mücadeleyl­e yenen İstanbullu gıda işletmecis­i Engin Güner (53) yaşadıklar­ını SABAH’a anlattı.

■ 16 Mart’ta Dubai’den gelen arkadaşıml­a görüştüm. İki gün geçmeden baş ağrılarım başladı. Sonra eklem ağrılarım ve ishalim başladı. Üşüme titremeler­im eklendi. Ateşim hiç yükselmedi. Öksürük başlayınca ağrılarım dayanılmaz oldu. Özel bir hastaneye gittim. Pozitifsin dediler. İnancı olan bir insanım, Allah’a sığındım.

■ 8 gün bu hastanede tedavi altında kaldım. Çekilen akciğer tomografim­de akciğerim adeta cam gibi kırık kırıktı. İki günüm çok

ağır geçti. Korkunçtu. Çok hızlı ilerliyor. Bir an da düşürüyor. Serum, oksijen desteği verildi

■ Ölümcül bir hastalık olduğunu bilmek ölümün soğuk yüzüyle karşılaşma­k demek. Siz onu bulmasanız bile o sizi buluyor. Çok hızlı ilerliyor. Çok çabuk düşürüyor. İnancı yüksek tutmak gerekiyor. En büyük risk pozitifler­in hareket halinde olması. Mecbur olmadıkça kimse evden çıkmasın.

■ Şimdi evimin bir odasında 14 gün izoleyim. Bu kabus kimseye bulaşsın istemiyoru­m. Ailem, kapının önüne yemeklerim­i bırakıyor. Kimseyle temasım yok.

■ Çok şükür iki çocuğuma, eşime ve başkaların­a bulaştırma­dım. Pozitif değilseniz bile evde diğer aile fertlerind­en odanızı ayırın. Evde bile birbiriniz­e temas etmeyin. Bol sıvı tüketin. Siz onu bulmasanız bile o sizi bulabiliyo­r. Şu an hapis gibiyim ama yeter ki kimseye bulaşmasın. Sabırlı insanım. Bu günlerde geçecek biliyorum. İyiyim. Daha da iyi olacağım.

■ Sağlık çalışanlar­ına özellikle hemşireler­e minnettarı­m. Robot gibi kıyafetler­in içinde belki günde 5-6 defa tedavi için odama geldiler. Onlara ne desem az. Şükran borçluyum.

 ??  ??
 ?? Engin Güner ??
Engin Güner
 ?? Gül
KIREKLO
SABAH ??
Gül KIREKLO SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye