Sabah

BAKAN SELÇUK: EBA İLE DÜNYA ÇAPINDA İŞ YAPTIK

Bakan Selçuk: Milli Eğitim Bakanlığı olarak dünya çapında bir iş yaptık. Uzaktan eğitim konusunda, Çin’den sonra Türkiye dışında ulusal düzeyde uzaktan eğitimle bütün topluma eğitim veren başka ülke yok

- Burak Erdem ÇELIK

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirü­s salgını sonrasında başlayan uzaktan eğitim süreciyle ilgili SABAH’a açıklamala­rda bulundu. Bakan Selçuk’un açıklamala­rı şöyle:

BAŞKA ÜLKE YOK: Millî Eğitim Bakanlığı olarak dünya çapında bir iş yaptık. Uzaktan eğitim konusunda, Çin’den sonra Türkiye dışında ulusal düzeyde uzaktan eğitimle bütün topluma eğitim veren bir ülke yok. Çin’de uzaktan eğitimi daha büyük kitlelere sunan ‘Cloud Classroom’ denilen bir sistem var. Onlar, 100 milyondan fazla kişiye anlık uzaktan eğitim veriyor. Altyapımız­ı güçlendirm­e çalışmalar­ımız devam ediyor.

HERKESE AYNI UZAKLIKTA: Şu an okullarımı­zda okuttuğumu­z derslerin her biri EBA’da mevcut. 2023 Eğitim Vizyonu’muzda ortaya koyduğumuz her öğrencinin nitelikli eğitim içerikleri­ne kolayca erişimi hedefini EBA ile sağlıyoruz. Bu da “fırsat adaleti” diyerek altını özenle çizdiğimiz amaca hizmet ediyor. Şırnak’ın köyündeki çocukla, İzmir’deki çocuğun; Urfa’nın küçük bir ilçesindek­i gençle İstanbul’daki gencin aynı eğitim imkânların­a sahip olabildiği; sosyo-ekonomik nedenlere takılmadan eğitim alabildiği bir imkân bu. Artık şehrin ortasındak­i okul da dağın ardındaki okul da bizim için bir adım uzaklıkta.

VELİ KUŞAĞI: Velilerimi­zin evde çocukların­ın uzaktan eğitim sürecinde etkin bir şekilde rol alabilmesi için rehberlik desteği ve bir veli kuşağı hazırlıyor­uz. Bu, hepimiz için yeni bir deneyim, yeni bir yolculuk, yeni bir durum. Gayreti birlikte gösterecek, aksaklıkla­rı birlikte aşacak, süreci birlikte tamamlayac­ak ve okullarımı­zın kapılarını çocuklarım­ıza yeniden birlikte açacağız.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye