Sabah

Emekliye bayram ikramiyesi bu hafta ödenecek

Milyon emekliye bayram ikramiyele­ri bu haIta ödenecek. gdemeler tahsis numarasına göre yapılacak. Peki kimler kaç lira alacak? Yeni emekliler alabilecek mi? İşte ikramiye ile ilgili soruların cevapları…

- Editör: Barış ERGİN Tasarım: Seçil KAYA

Hükümet tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirü­sün etkilerini azaltmak için hazırlanan Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında yaklaşık 13 milyon emekli ve yakınına Ramazan Bayramı ikramiyele­rini bu hafta ödemeye başlayacak. İkramiyeni­n detaylarıy­la ilgili emeklileri­n aklındaki tüm soruların cevapları şöyle:

Nisan ikramiyesi­nden kimler yararlanab­iliyor? İkramiye kaç lira olacak?

Maaşı kaç lira olursa olsun emekliler 1.000'er lira alacak. Vefat eden emeklileri­n yakınların­a ise hisseleri oranında ödeme yapılacak.

Hem babasından hem eşinden maaş alanlara nasıl ödeme olacak?

İki dosyadan hangisinde aylık oranı daha yüksek ise o dosya baz alınarak ödeme yapılacak.

İkramiye ödemelerin­e haciz uygulanıyo­r mu?

İkramiye ödemesinde­n kesinti yapılamıyo­r ve bu ödemeler haczedilem­iyor. Yeni emekliler de

alabilecek mi?

Yaşlılık, ölüm, iş göremezlik aylığı yeni bağlananla­rın da bayram ikramiyesi belirtilen tarihlerde yatırılaca­k.

İkramiye için nereye başvuruluy­or?

SGK ödemeyi başvuruya gerek olmadan yapıyor. Ödemeler emeklileri­n maaş aldıkları bankalarda­ki hesapların­a yatırılıyo­r.

Mayısta emekli olanlar ikramiye alabilecek mi?

Bu yıl 24-26 Mayıs'a denk gelen Ramazan

Bayramı ikramiyesi erkene çekilirken, yeni emeklileri­n olumsuz etkilenmem­esi için torba yasayla düzenleme yapıldı. Buna göre, nisan ve mayısta yaşlılık, ölüm, sürekli iş göremezlik ödeneği bağlananla­r da ikramiye alabilecek. Maaşları bağlanınca, ikramiyele­ri de verilecek.

Paralar ne zaman hesaplara geçecek?

SSK emeklileri 7-10 Nisan'da, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri 11 Nisan'da alacak.

 ??  ??
 ??  ?? )aruk ERDEM aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara ödenecek. Ayrıca SGK'dan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşla­r ile bu kişilerin hak sahiplerin­e verilecek.
)aruk ERDEM aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara ödenecek. Ayrıca SGK'dan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşla­r ile bu kişilerin hak sahiplerin­e verilecek.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye