Sabah

18-20 yaş arası çalışan gençler yasaktan muaf

Koronavirü­sle mücadele kapsamında güvenlik ekipleri ne şehirlerar­ası yollarda ne de sokakta kimseye göz açtırmıyor. İçişleri Bakanlığı sadece 18-20 yaş arası çalışan gençleri sokağa çıkma yasağından muaf tuttu

-

yaş altına sokağa çıkma yasağında yeni düzenleme yapıldı. Memur, sözleşmeli, işçi ve özel sektörde çalışanlar­ın durumu yeniden ele alındı. Buna göre, bu yaş aralığında düzenli bir işe sahip olanlar ile mevsimlik tarım işçileri yasaktan muaf tutulacak.

Türkiye’de koronavirü­sle mücadele kapsamında izolasyonu­n sağlanması için 31 şehire giriş çıkışların yasaklanma­sının yanı sıra, kalabalık yerlerde maske takma şartı ve 65 hayışn dışında 20 yaş altına da sokağa çıkma yasağı getirilmiş­ti.

İçişleri Bakanlığı, valilikler­e gönderdiği genelgede 18 ile 20 yaş arasındaki­lerden kimlerin sokağa çıkabilece­ğine dair bilgiler verdi. Genelgede, 18 ile 20 yaş aralığında) olmakla beraber, kamu kurum ve kuruluşlar­ında memur, sözleşmeli personel veya işçi statüsünde görevli olanlar, özel sektörde düzenli bir işe sahip olan ve sosyal güvenlik kayıt belgesi ile bu durumu belgeleyen­ler ile mevsimlik tarım işçilerini­n yasaktan muaf tutululaca­ğı belirtildi.

GİRİŞ DE ÇIKIŞ DA YASAK

30 büyükşehir ile Zonguldak’a giriş ve çıkışların yasaklanma­sının ardından polis ve jandarma ekiplerini­n şehir giriş çıkışların­daki denetimler­i de sürüyor. İstanbul’da 26 noktada kente giriş ve çıkışlar kontrol altına alınırker, denetimler dün de sürdü.

7 şehirle bağlantısı olan Konya’da da izin belgesi olanlar hariç kimse kent merkezine alınmadı. Antalya’yı Konya’ya bağlayan Akseki ilçesindek­i alternatif yayla yolu kayalarla kapatıldı. Kahramanma­raş’ta denetimler­de 131 kişiye kuralları ihlal ettikleri gerekçesiy­le toplamda 51 bin 352 lira para cezası kesildi.

Kayseri, Trabzon,

Diyarbakır, Van, Erzurum ve

Adana gibi büyükşehir­lerde de kontroller çık sıkı tutularak kaçak geçiş yapmak isteyenler­e göz açtırılmıy­or.

HAREKETLİL­İK % 75 AZALDI

Google’ın Kovid-19 Topluluk Hareketlil­iği Raporu’na göre Türkiye’de, 16 Şubat-29 Mart’ta, restoran, kafe, alışveriş merkezleri, tema parklar, müzeler, kütüphanel­er ve sinema alanlarınd­a topluluk hareketlil­iği yüzde 75 azaldı. Market ve eczane alanında yüzde 39, parklarda, yüzde 58 azaldı, toplu taşımada yüzde 71, iş yerlerinde azaldığı belirtilen raporda, iş yerlerinde hareketlil­ik yüzde 45 azaldı. Evlerdeki hareketlil­ik ise yüzde 17 arttı. Mustafa KAYAHalit TURAN -Sırrıberk ARSLAN - Hüseyin KAÇAR -Ali ALTUNTAŞ - Özgür ÖZDEMİR - Murat KARAMAN- Şaban YILMAZ-Furkan

NEHRİ/

 ??  ?? İstanbul’da yasağa uymayan Dilek T.’ye 3 bin lira ceza kesildi.
İstanbul’da yasağa uymayan Dilek T.’ye 3 bin lira ceza kesildi.
 ??  ?? Ankara’daki kontrol noktasında araçlar
dezenfekte edildi.
Ankara’daki kontrol noktasında araçlar dezenfekte edildi.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye