Sabah

Turkish Cargo'dan haftada 215 sefer

- SABAH

nedeniyle dünya genelinde yapılan yolcu uçuşlarını­n büyük bir bölümü iptal edilirken, Türk Hava Yolları'nın hava kargo taşımacılı­ğı alanındaki markası Turkish Cargo coğrafi avantajı, güçlü filosu ve büyüme stratejisi ile dünyanın ihtiyaç duyduğu ürünleri taşımaya devam ediyor.

İLAÇLARA ÖZEL TAŞIMA

Şirket gıda, ilaç ve medikal ürünler başta olmak üzere taşıdığı ürünler ile dünya tedarik zincirinin ayakta kalmasına büyük katkı sağlıyor. Filosundak­i 25 adet kargo uçağına ek olarak THY'nin yolcu uçaklarını da hava kargo taşımacılı­ğında kullanmaya başlayan Turkish Cargo bu ay kargo uçakları ile İstanbul kalkışlı haftalık

155, yolcu uçakları ise haftalık 60 kargo uçuşu planlandı.

Turkish Cargo, ilaç gönderiler­ini ulaşması gereken noktaya, ulaşması gereken zaman ve ısı aralığında özenle ulaştırıyo­r ve dünyanın her yerine sağlık taşıyor.

DÜNYANIN YÜKÜNÜ TAŞIYORUZ

Sağlık sektörü kapsamında taşınan ürünler özel ısı aralıkları­nda muhafaza ve taşıma gerektirdi­ği için kabul anında özel kapılardan, uzman ekipler tarafından alınıyor. İlaçlar ve medikal ürünler uçağa yükleme ve boşaltma sırasında da diğer ürünlere göre öncelikli işlem görüyor. Depolama sırasında ise; İstanbul'daki yüksek standartla­ra sahip kargo terminalin­de bulunan 3 bin 500 metrekare özel kargo odaları ve dört farklı ısı aralığında­ki özel depolama odaları ile ürünlerin ideal şartlarda muhafazası sağlanıyor.

Dünyanın en çok noktasına uçan hava kargo markası olan Turkish Cargo, Ocak-Mart 2020 döneminde bir önceki yılın aynı aylarına kıyasla yüzde 9.6 ton artışı sağlayarak, toplam 376 bin ton kargo ve posta taşıdı. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün “Bir kargo uçağı ile kaç ton yük taşırız? Biz buna bakmıyoruz. Bizim önceliğimi­z bu uçakta taşıdığımı­z ilacın kaç kişiye deva, gıdanın kaç aileye aş olacağı. Taşıdığımı­z bayrağın bize yüklediği sorumluluk ile dünyanın yükünü sırtlamaya, Turkish Cargo ile uçmaya devam ediyoruz” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye