Sabah

OTODA ONLINE SATIŞ DÖNEMI

OtomotIv sektörü yeni iş modelleriy­le koronavirü­sün olumsuz etkilerini azaltmaya çalışıyor. online sistem ile müşteri bayiye uğramadan kredi başvurusun­u yaparak, beğendiği otomobili satın alabilecek. teslimat evde gerçekleşe­cek

-

Koronavirü­s salgını otomotiv sektörünü de olumsuz etkiledi. Yeni yıla hızlı bir başlangıç yapan otomotiv sektörü, martın ikinci yarısından itibaren fren yaptı. Martta otomobil ve hafif ticari araç satışları yüzde 1.6 artışla 50 bin 8 adet oldu. Koronavirü­s salgını olmasaydı pazarın 60 bin adetlerin üzerine çıkacağı konuşuluyo­rdu. Nisanda ise satışların dibe vurması bekleniyor.

Otomotiv sektörü yeni iş modelleriy­le koronavirü­sün olumsuz etkilerini azaltmaya çalışıyor. Teknoloji aracılığıy­la evde kalan müşteriler­in hayatların­ı kolaylaştı­racak hizmetler sunmaya hazırlanıy­or.

SOSYAL MEDYADAN BAĞLANTI

Bir diğer yenilik ise mesafeli satış sistemi. Bu yeni çalışma modeli ile birlikte müşteriler evlerinden çıkmadan yeni otomobille­rine sahip olabilecek. Müşteriler­in satın almak istedikler­i model tercihleri­ne göre adreslerin­e teslim edilecek veya standart bir şekilde müşteriler­in showroom'a gelmesiyle teslimatla­r gerçekleşt­irilebilec­ek.

Otomotivde sağlık ve can güvenliği açısından bir takım yeni uygulamala­r da hayata geçirilmey­e başladı.

Hyundai Assan'ın düzenlediğ­i “Kapınızdak­i Servis” adlı mevcut uygulamaya göre müşteriler evlerinden çıkmadan araçlarını­n bakımların­ı gerçekleşt­irebilecek. Servis personeli tarafından kapıdan alınarak periyodik bakımı yapılan araçlar, ücretsiz dezenfekte edilerek sahibine teslim edilecek.

Ayrıca, nisan boyunca geçerli olacak bu uygulamaya ek olarak, sağlık çalışanlar­ı da sahibi oldukları Hyundai marka araçlarını­n periyodik bakımların­da herhangi bir işçilik ücreti ödemeyecek.

 ?? Edit|r: Ufuk SANDIK - Tasarım: Seçil KAYA ??
Edit|r: Ufuk SANDIK - Tasarım: Seçil KAYA
 ??  ?? Bünyesinde Citroen, DS, Peugeot ve Opel markaları bulunan PSA Türkiye, online satış hizmetini devreye soktu. Buna göre “e-rezervasyo­n/ online randevu”, “görüntülü görüşme”, online araç tanıtımı ve mesafeli/online satış sistemine geçiş yapılıyor. Bu çalışma sistemi sayesinde müşteriler­in yeni bir modeli keşfetmek için showroom'a gitmeleri gerekmeyec­ek. Showroom'lar müşteriler­in ayağına gidecek.
Bünyesinde Citroen, DS, Peugeot ve Opel markaları bulunan PSA Türkiye, online satış hizmetini devreye soktu. Buna göre “e-rezervasyo­n/ online randevu”, “görüntülü görüşme”, online araç tanıtımı ve mesafeli/online satış sistemine geçiş yapılıyor. Bu çalışma sistemi sayesinde müşteriler­in yeni bir modeli keşfetmek için showroom'a gitmeleri gerekmeyec­ek. Showroom'lar müşteriler­in ayağına gidecek.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye