Sabah

Sosyal medya yalanları

-

Bir ay önce neler konu şuyorduk? Şimdi neler konuşuyoru­z? 6uriye, mülteciler, Rusya, AB' ve benzeri konu ların hepsi geri plan da kaldı. Varsa yoksa Korona virüs. Tüm dünya yı sarstı. Diğer gündem mad delerinin hepsi ni ikincil konu ma düşürdü. Sadece cephe deki askerin değil herkesin haya tı tehdit altında. Sadece fakir fuka ranın değil zengi nin de derdi. Türk, Alman, Fransız, Amerikan fark etmiyor. Tüm dünya tedir gin. Sağlık söz konusu olun ca nasıl da her şey gözümüz de küçülüveri­yor. Yanlış da değil. Her şeyin başı sağlık diye boşuna söylenmemi­ş.

Ancak bu Korona’nın deviremedi­ği bir tek konu var. Ülkemizdek­i kutup laşma olduğu gibi yerinde duruyor. İlk günden bu yana bakıyorum. Bunu bile siya set malzemesi yapanlar hiç eksik olmuyor. Çok can sıkı cı. Bu tür zamanlarda böy lesi bir meseleye dokunan yazılar yazmak bile kutuplaş maya katkı sunar diye kor kuyor insan. Ancak cevabı verilmediğ­inde de bu ter biyesizlik gemi azıya alıyor. Ortalığı boş bulan utan mazlık sınırsız serserilik yapıyor.

Sosyal medya denen bir mecra var. İnsanlığın belki de en önemli buluşların­dan birisi. Fakat kullanım tarzı na bakarsanız insanların bir birine kin ve nefret kustu ğu bir alan. Öyledir. Bir kasa domatesin için deki bir çürük doma tes nasıl tüm kasayı ber bat ederse, sosyal medya serseriler­i de hepimi zi bu zırvalığa mah kûm ediyor. FETÖcüsü, PKKlısı ve bilumum terö risti orada. Tutunamaya­n ve tutunamadı­ğı için herke se sataşan ergen kılıklı tipler orada.

En büyük silahla rı yalan ve fitne. Sürekli yalan haber yayarak insan ların kafasını bulandırma­k için uğraşıyorl­ar. Rakamlar orta da. Tüm ülke takip ediyor. Ama ser serinin biri çıkıp durumumuz İtalya’dan bile beter iddiası nı ortaya atıyor. Bakıyorsun­uz. Aklı başında dediğiniz insan lar bile bunları paylaşarak orta lığı velveleye veriyor. Hadi habe ri yapıp ortaya salanlar bir kenara. Bunun yayılmasın­a katkı sunanlara ne demeli? Hep soruyorum kendime. Acaba yaptığının farkın da mı? Yoksa gerçek ten bu zırvalara inanacak kadar cahil mi? Karar veremiyoru­m. Sanırım iki gruptan da insan var. Kimisi gerçekten cehaletind­en kimi si gerçek dalaletind­en. Ama durum ne olursa olsun hepsi ateşe körükle gitme heveslisi.

Bir de kendini zeki ve alaycı zannedenle­r var. Bu durum salgın has talık gibi bir şey. Gün boyu bir İngilizce öğretmeniy­le alay etmekten keyif alan tip ler. Her şeye bir kulp... Her şeye bir hakaret... Kendisini çıkarsan ortaya... Kamerayı koysan karşısına üç beş laf edemeyecek. Ama klavye nin başında sınır tanımıyor. Sahte bir ismin altına sakla nıp millete hakaret etmekten başka iş bilmez.

Hepsi de öyle ya da böyle politik. Rakamları çarpıt manın da İngilizce öğret meniyle alay etmenin da asıl amacı hükümet kar şıtlığını beslemek. Bu uğurda yapamayaca­kları iş yok. 6onra da ülke de kutuplaşma varmış. İşte kutuplaşma­nın asıl sebe bi bu örgütlü serseriler.

 ??  ?? Hasan Basri YALÇIN
Hasan Basri YALÇIN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye