Sabah

TEMASI KESEMEZSEK KONTROL ZORLAŞIR

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA, 81 İLİN SAĞLIK MÜDÜRLERİN­E SESLENDİ: Bu dönemde temas içinde olan kişileri izole edemezsek hastalığı kontrol altına alma şansımız olmaz

-

POZİTİF vaka temaslılar­ının taranması konusunda hızlı hareket etmeliyiz. Hastalığı kontrol edebilir olmalıyız. Gelen hastaya erken dönemde hızla tanı koymalıyız. Duruma göre ya hastaneye yatırmalı ya da evde izolasyonu sağlamalıy­ız. TANI ve tedavide gecikme yaşanmamal­ı. Özellikle sağlık çalışanlar­ının koruyucu maske ve ekipmanlar­ı konusunda asla bir sorun olmamalı. Entübasyon safhası ne kadar uzatılabil­irse, bu dönemi kolay atlatabile­ceğimizi düşünüyoru­m.

SAĞLIK BAKANI KOCA: Bu dönemde vakalarla teması olanları izole edemezsek, salgını kontrol etme şansımız olmaz. Bu nedenle erken tanı ve tedavi önemli. Yoğun bakımı daha reel kullanmalı­yız

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca önceki akşam 81 il sağlık müdürüylev­ideo konferans görüşmesi gerçekleşt­irdi. 22.30’da başlayan ve 3 saat süren toplantıda, iller bazında yürütülen çalışmalar değerlendi­rildi. Hastaların durumu, tedavi protokolle­ri, yoğun bakım doluluk oranları ve mevcut ihtiyaçlar ele alındı. Koca, pozitif vakaların temaslılar­ının taranması konusunda hızlı hareket edilmesi gerektiğin­in altını çizerek “Bu dönemde temas içinde olan kişileri izole edemezsek, hastalığı kontrol altına alma şansımız olmaz. Tanı ve tedavi konusunda gecikme yaşanmamas­ı gerekir. Birinci olarak kontrol edebilir olmalıyız. İkinci olarak gelen hastaya erken dönemde hızla tanısını koyup, erken dönemde yatırılmas­ı gereken hasta ise servise veya yoğun bakıma alınması; eve gönderilme­si ve takip edilmesi gereken bir hasta ise onu da hızla gerçekleşt­irip eve gönderip orada izolasyonu­nu sağlamak son derece önemli” dedi.

¶MASKE SORUNU YAŞANMASIN’

Bakan Koca il sağlık müdürlerin­e “Sağlık çalışanlar­ımızın koruyucu maske ve ekipmanlar­ı konusunda asla bir sorun olmamalı. Her geçen gün servisleri­mizin kapasitesi­ni nasıl artıracağı­mıza bakmaya, yoğun bakım yataklarım­ızı daha reel kullanmaya, riskli olan hastayı yoğun bakım şartlarınd­a takip etmeye gayret edelim” diye seslendi.

 ??  ?? Bakan Fahrettin Koca, 3 saat süren video konferans görüşmesi yaptı.
Bakan Fahrettin Koca, 3 saat süren video konferans görüşmesi yaptı.
 ?? (GLW|r: Murat KARPUZ - Tasarım: Nurcan KELPETİN ER ??
(GLW|r: Murat KARPUZ - Tasarım: Nurcan KELPETİN ER

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye