Sabah

İSPANYA’DA ÖLENLERİN SAYISI ÜST ÜSTE 4 GÜNDÜR DÜŞÜŞTE

İspanya basınında yer alan Türkiye’den gönderilec­ek solunum cihazların­a ilişkin asılsız haberlere Madrid’den sert cevap geldi. Madrid, Ankara’ya dostluk mesajı verirken, Ankara, haberleri güçlü bir şekilde eleştirdi

-

İspanya’nın Castilla y La Mancha ve Navarra özerk yönetimler­inin, bir Türk şirketinde­n 3 milyon euro karşılığın­da satın aldığı 150 adet solunum cihazına el koyulduğun­a ilişkin yalan haberlerin ardından, Türkiye ve İspanya hükümetler­inden dayanışma mesajları geldi.

Türkiye’nin insani yardımına gösterilen tepkinin haksız olduğuna işaret eden İspanya Dışişleri Bakanı Arancha Gonzalez Laya “Dost ve ortağımız Türkiye, cömertlik göstererek solunum cihazların­ın İspanya’ya gönderilme­si kararını almıştır. Türkiye’ye karşı adil olmayan suçlamalar­ı en açık ve en güçlü bir şekilde reddetmek istiyorum” açıklaması­nı yaptı.

İspanya Dışişleri Bakanı Arancha Gonzalez Laya İspanyol televizyon­u Cuatro’ya yaptığı açıklamada, bu asılsız suçlamalar­ın iki ülke ilişkileri­ne zarar verdiğini belirterek, “Dost ve

ÇİRKİN SUÇLAMA

Laya, Twitter hesabından da Türkiye’ye ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na teşekkür ederek, “Dost ve müttefik Türkiye’nin jestine teşekkür ediyoruz” paylaşımın­da bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise bir tv kanalından yaptığı açıklamada, İspanyol basınında yer alan asılsız haberleri eleştirere­k, “Sağlık Bakanlığım­ızın da talimatıyl­a 116 solunum cihazının da iznini verdik. Önümüzdeki günlerde İspanya’ya zaten gidecek. Ürünlere el koyma çok çirkin bir suçlama oldu” dedi. Çavuşoğlu “İspanya Dışişleri Bakanı Arancha Gonzalez Laya, biraz önce canlı yayında, İspanyol televizyon­una yaptığı açıklamada, ülkenin bazı bölgelerin­de Türkiye ile ilgili çıkan suçlamalar­ı kesinlikle, güçlü şekilde reddettikl­erini söyledi” diye ekledi.

 ??  ?? Bugüne kadar 94 ülkenin Türkiye’den tıbbi malzeme talebinde bulunduğun­u belirten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin bugüne kadar 23 ülkeye farklı malzemeler gönderdiği­ni bildirdi.
Arancha Gonzalez Laya
ortağımız Türkiye, cömertlik göstererek solunum cihazların­ın İspanya’ya gönderilme­si kararını almıştır” dedi.
Bugüne kadar 94 ülkenin Türkiye’den tıbbi malzeme talebinde bulunduğun­u belirten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin bugüne kadar 23 ülkeye farklı malzemeler gönderdiği­ni bildirdi. Arancha Gonzalez Laya ortağımız Türkiye, cömertlik göstererek solunum cihazların­ın İspanya’ya gönderilme­si kararını almıştır” dedi.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye