Sabah

İngiliz demokrasis­i

- mbarlas@sabah.com.tr facebook.com/mehmetbarl­as.sabah

KRALİÇE’NİN söylediği ‘Birlik olursak yeneme yeceğimiz zorluk yok’ cümlesini defalarca duymadık mı Erdoğan’dan? Bu cümle bizde muhalif leri öfkelendir­i yor.

Ölümle biten vakalarda bu hafta artış olmadığı için, ABD Başkanı Donald Trump, “1IHAYET TüNE LIN UCUNDA ışıK GöRüNDü” demiş. Aslında bu tür durumlarda hep tartışı lır... “TüNELIN UCUNDA GöRüLEN ışıK GüNEş ışığı MıDıR YOKSA KARşıDAN GELEN BIR TRENIN ışığı MıDıR BU?”

Dünya Savaşı gibi

ÜLKE YöNETIMIND­EYSENIZ ELBET TOPLUMA IYIM SERLIK AşıLA

MAK ZORUNDA SıNıZDıR. Önceki gün İngiliz tele vizyonunda Kraliçe Elizabeth konuşurken “BUNDAN öNCE 14 YAşıNDAYKE­N 1940’DA SIZ LERE HITAP ETMIşTIM” diye 2’nci Dünya Savaşı’nın başladığı günleri hatır latmıştı. O zaman da Alman bombaların dan kaçırmak için, İngiliz çocuklar aile lerinden ayrılıp, gemilerle Kanada’ya götürülüyo­rlardı.

Önce birlik

1940’da daha sadece bir prensesken halka hitap ettiği günleri hatırlatan Kraliçe, koronavirü­s salgınını da, dolayısıyl­a bir yeni dünya savaşına benzetiyor­du. “EğER BIRLIğIMIZ­I KORURSAK HER TüRLü ZOR LUğUN üSTESINDEN GELIRIZ” diyerek de, İngiliz halkına moral veriyordu.

Yeni gelen başkan

Aynı şeyleri Cumhurbaşk­anı Erdoğan da söylemiyor mu? “BIRLIK OLUR

SAK YENEMEYECE­ğIMIZ ZORLUK YOK TUR” cümlesini defalarca duymadık mı Cumhurbaşk­anı Erdoğan’dan? Ama bu cümle bizde muhalif olanları öfkelendi riyor. İngiltere’de ise muhalefet de kriz li günlerde iktidarla aynı şeyleri söylü yor. Mesela geçen hafta İngiliz İşçi Partisi delegeleri, Jeremy Korbyn’in yerine yeni bir genel başkan seçtiler. Ve yeni Genel Başkan Keir Starmer’in ilk işi Başbakan Boris johnson’u arayıp, koronavirü­s salgınına karşı destek mesajı vermek oldu. Ertesi gün de Johnson koronavi rüs hastalığın­dan iyileşmedi­ği için has taneye kaldırılma­dı mı? Dikkat ettim... Muhalefett­en hiç kimse, “MADEM HAS TASıN, O ZAMAN ISTIFA ET DEMEDI” Boris Johnson’a...

Moralimizi yüksek tutalım

Neyse... Tünelin ucundaki güneş ışığı ya da tren olabilir. Ama kesinlikle bu günler geçecek... Bizlere de evden çıkma yıp, moralimizi yüksek tutmak düşüyor.

Bir düzeltme

Önceki gün bana da gelen bir mesaja bakıp Cem Boyner’in koronavirü­s hasta lığına tutulup, kendi kendini tedavi etti ğini yazmıştım. Cem Boyner yayınladığ­ı bir duyuru ile hasta olmadığını ve uydur ma bir mesajla bu yalanın yayıldığın­ı duyurdu. Sevgili Cem Boyner’in sağlık haberi tabii ki beni de sevindirdi. Gerçeği ben de duyuruyoru­m.

 ??  ?? Mehmet BARLAS
BAŞYAZI
Mehmet BARLAS BAŞYAZI
 ??  ?? Mehmet BARLAS
BAŞYAZI
Mehmet BARLAS BAŞYAZI

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye