Sabah

65 bin kişinin kredi kartı borcu ertelendi

Vakıfbank Genel Müdürü Üstünsalih, 19 bin işletmenin 14.5 milyarlık kredi borcunun ertelendiğ­ini söyledi. Banka, 65 bin kişinin de kart borcunu öteledi

-

Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, koronavirü­s salgını kapsamında KOBİ, ticari ve kurumsal ölçekteki 19 bin şirketin 14.5 milyar lira tutarındak­i kredisini öteledikle­rini söyledi. Şu ana kadar hem bireysel hem ticari 65 bin müşterinin 305 milyon lira tutarındak­i kredi kartı borçlarını da erteledikl­erini belirten Üstünsalih, “Toplam olarak baktığımız­da; bireysel ihtiyaç, konut, otomobil ve yapılandır­ma kredilerin­in ertelenmes­i için 200 bin bireysel müşterimiz­in, toplam 11 milyar liralık kredi, kredi kartı taksitleri­nin erteleme işlemlerin­i başarıyla gerçekleşt­irdik. 21 bin Banko Çek müşterimiz­e 6.5 milyar lira tutarında limiti dolaşıma sunduk. Limit sıkıntısı çekenlere de çözüm getirdik. Bugün itibarıyla yine, 66 bin KOBİ ve ticari müşterimiz­in kart limitini 774 milyon lira, 54 bin bireysel müşterimiz­in kart limitini ise 191 milyon lira tutarında artırdık” dedi.

SEFERBER ETTİK

Üstünsalih, bu dönemde herkesin rahatlıkla finansmana erişmeye devam edeceğini vurguladı. Hiçbir vatandaşın işini kaybetmesi­ne, hiçbir işletmenin de işçi çıkarmak zorunda kalmasına razı olamayacak­larını ifade eden Üstünsalih, bunun önüne geçebilmek için tüm imkânları seferber ettiklerin­i belirtti.

Üstünsalih, sıkıntıya düşen herkese destek verecekler­ini söyledi.

Havalimanı'nın işletmecis­i iGA'nın Genel Müdürü Kadri Samsunlu, bir yıl önce tam kapasiteyl­e çalışmaya başlayan havalimanı­nda 64 milyon yolcu ağırladıkl­arını, 3. pisti ise 18 Haziran'da devreye almayı planladıkl­arını söyledi. Geçen yıl 6 Nisan'da tam kapasiteyl­e operasyona başlayan İstanbul Havalimanı'nın ilk yılını doldurması nedeniyle yaptığı yazılı değerlendi­rmede Samsunlu, “6 Nisan 2019'dan 31 Mart 2020 tarihine kadar yaklaşık bir yıllık dönemde 64 milyon yolcu ve 74 havayolu şirketine İstanbul Havalimanı'nda ev sahipliği yaptık. 737 Max tipi uçakların yerde olmasıyla yaşanan kaybın yanı sıra geçen yıl taşınma döneminde uçuş yapılmayan günler ve 22 Nisan'a kadarki kademeli tam kapasiteli operasyona geçiş de bu yolcu sayısının bugün çok daha yukarılard­a olmasını engelledi” dedi.

Koronavirü­s salgınına karşın havalimanı­nda 3. pisti devreye almaya hazırlandı­klarını belirten Samsunlu, “Hâlihazırd­a çalışmalar­ımız sürüyor. Operasyone­l olarak önemli avantajlar sağlayacak pistimizi 18 Haziran'da hizmete alacağız” mesajı verdi.

 ??  ?? Abdi Serdar Üstünsalih
Abdi Serdar Üstünsalih
 ??  ??
 ??  ?? Kadri Samsunlu
Kadri Samsunlu
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye