Sabah

SALGINDA ’DAN CEZA YOK!

- 7 NİSAN 2020 SALI

Akonuştu.

Milli Futbol Takımı

Teknik Direktörü Şenol

Güneş, TFF’nin internet sitesine

diyen Güneş herkese evde kalma çağrısı yaptı. Deneyimli teknik adam, “Mesajı yine futbol üzerinden verirsek, bu hastalıkla savaşımızd­a bireysel değil, takım oyunu oynamamız gereken bir döneme geçmiş bulunuyoru­z. 80 milyonu aşan nüfusuyla biz de Türkiye olarak tüm dünyaya örnek olabiliriz. 2020 Avrupa Şampiyonas­ı Elemeleri’ndeki başarımızı hatırlayal­ım. Biz evimizde oynadığımı­z hiçbir maçı kaybetmedi­k, bu mücadelede de kazanan taraf yine biz olacağız. Bu salgın hastalığın zincirleme etkisini kesmek ve bulaşma riskini düşürmek için lütfen evlerimizd­e kalalım” üper Lig kulüpleri Koronavirü­s nedeniyle finansal olarak güçlük çekerken, oyuncu maaşları da aksıyor. Geçtiğimiz gün gerçekleşt­irilen Kulüpler Birliği toplantısı­nın ana konusu olan ekonomik tedbirler hakkında FIFA’dan da önemli bir bildirim

½;&5BOFS ,"3"."/

HEKİMLERİM­İZE yardımcı olmanın gerekliliğ­ini vurgulayan Güneş, şunları söyledi: “Temizliğim­ize dikkat etmek, uykumuzu iyi almak, iyi beslenmek, doğru bilgilenme­k ve gelişmeler­i takip etmek sağlığımız için çok önemli. Bu konuya yalnızca kendi açımızdan yaklaşmama­lıyız. Sağlığımız­ı koruyarak hem koronavirü­s ile hem de mevcut

“EMİNİM rahatsızlı­kları olan kişilerin hizmet taleplerin­e cevap vermeye çalışan hekimlerim­ize ve sağlık personelin­e de yardımcı oluyoruz. Sistemi ayakta tutuyoruz. Evde kalmak zorunda olmak, söylemesi kolay ancak uzun süreli uygulaması kolay bir iş değil. Karşı karşıya olduğumuz olağanüstü problem, yalnızca olağanüstü bir gayretle çözümleneb­ilir.” gerçekleşt­i. Kulüplere yapılan açıklamaya göre salgın süreci boyuncu oyunculara ödemesini aksatan kulüpler, sadece o aylar için FIFA düzeyinde hatalı kabul edilmeyece­k. Buna göre herhangi bir futbolcu salgın devam ederken, ödemesini alamadığı için FIFA’ya başvurursa, kulüplerin lehine karar çıkacak.

 ??  ?? Herkese evde kalma çağrısı yapan Şenol Güneş, futbolu özle diklerini söy ledi.
ifadelerin­i kullandı.
sizler de benim gibi futbolu özlediniz. Ancak için de bulunduğum­uz durumda futbol öncelikler­imiz arasında değil. Gün sağlığımız­ı düşünme zamanıdır. Hiçbir şey onun önüne geçemez. Eğer söz konusu olan tek bir bireyin hayatı bile olsa, bunun karşısında futbolun önemi ne olabilir ki?”
Herkese evde kalma çağrısı yapan Şenol Güneş, futbolu özle diklerini söy ledi. ifadelerin­i kullandı. sizler de benim gibi futbolu özlediniz. Ancak için de bulunduğum­uz durumda futbol öncelikler­imiz arasında değil. Gün sağlığımız­ı düşünme zamanıdır. Hiçbir şey onun önüne geçemez. Eğer söz konusu olan tek bir bireyin hayatı bile olsa, bunun karşısında futbolun önemi ne olabilir ki?”
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? FIFA’nın aldığı bu kararın aynı zamanda transfer yasakların­ın da önüne geçmesi bek leniyor. An itibarıyla kısıtlı gelirlerin­i mevcut borçlar yerine, geçmiş dosyalar için kullanabi lecek olan kulüpler bu şekilde olası bir trans fer yasağını da engellemiş olacaklar.
FIFA’nın aldığı bu kararın aynı zamanda transfer yasakların­ın da önüne geçmesi bek leniyor. An itibarıyla kısıtlı gelirlerin­i mevcut borçlar yerine, geçmiş dosyalar için kullanabi lecek olan kulüpler bu şekilde olası bir trans fer yasağını da engellemiş olacaklar.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye