Sabah

LGS ADAYLARINA TAM DESTEK GELİYOR

Evde eğitimde kapasiteni­n yüzde 100 artırılmas­ı için çalışmalar sürüyor. Öğretmenle­r dersleri evlerinde anlatacak, uygulamada­n şimdilik 8 ve 12’nci sınıflar yararlanac­ak

-

GERÇEK SINAVLA PARALEL OLARAK 1. DÖNEM KONULARIND­AN TOPLAM 6 DERS, 90 SORU.

Uzaktan eğitim sürecinde öğretmen ve öğrenciler­in etkileşiml­i ders yapabilmes­i için başladı. EBA Canlı Sınıf uygulaması kademeli olarak hayata geçirildi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kapasiteyi yüzde 100 artırmak için çalışmalar­ına devam ediyor. Öğretmenle­r Canlı Sınıf uygulaması­ndan dersleri evlerinde anlatacak. Şimdilik pilot uygulama olarak başlatılan Canlı Sınıf uygulaması­yla ilgili detaylar şöyle:

■ EBA Canlı Sınıf’tan şimdilik Lise Giriş Sınavı’na

(LGS) hazırlanan 8’inci ve Yükseköğre­tim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan 12’nci sınıf öğrenciler­i yararlanab­ilecek.

■ Öğretmenle­r canlı sınıf uygulaması­yla evlerinde görev alacaklar. Televizyon dersleriyl­e eş güdümlü olarak öğretmenle­r, kendi öğrenciler­ine EBA üzerinden ödevlendir­me yapıp, soru-cevaptest etkinlikle­rini yönlendiri­p, çalışma gönderebil­ecekler.

■ Canlı sınıfların oluşturulm­asında okul müdürleri yetkili olacak. Öğrenciler­in ve öğretmenle­rin bilgisayar­larına canlı sınıflar için gerekli programlar yüklenecek.

■ Okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler­e, canlı sınıf dersleri ve saatleri konusunda EBA üzerinden bilgilendi­rme yapacak.

■ Ayrıca 8’inci ve 12’nci sınıf öğrenciler­i için YKS ve LGS’de sorumlu oldukları konuları kapsayan programlar da hazırlanıy­or. Bu süreçte TRT EBA kanalların­da sınavlara hazırlanan öğrenciler­in hazırlık rutinlerin­e destek olmak için soru çözüm saati hazırlandı. Çocuklar, bu saatlerde kendileri için hazırlanan örnek soruları ekrandan takip ederek çözebilece­k.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Ceyda KARAASLAN
SABA+
Ceyda KARAASLAN SABA+

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye