Sabah

ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ

Başkan Erdoğan’dan kararlılık mesajı: BU SALGININ ÜSTESİNDEN GELECEK İMKÂNA VE MORALE SAHİBİZ

- ZEYNEL YAMAN’IN HABERI 11’DE

VATANDAŞLA­RIMIZA ücretsiz maske dağıtımı başladı. Kesinlikle parayla maske satışı yasaktır. Marketlerd­e verilen maskeler de ücretsizdi­r. Maske stokumuz yeterlidir.

BİZ Bize Yeteriz Türkiyem kampanyası­nda şu ana kadar toplanan meblağ 1 milyar 500 milyon lirayı buldu. Ayrıca 43 milyon lira SMS olarak toplandı.

ŞİMDİ 2 milyon 300 bin haneye daha yardım için hazırlıkla­ra başladık. Hiçbir geliri olmayanlar kaymakamlı­klara başvururla­rsa devlet her türlü desteği verecektir.

KOSGEB geri ödeme destekleri­nden faydalanan 136 bin işletmemiz­e nisan, mayıs ve haziran ayları itibarıyla banka kredi ödemelerin­i erteleme imkânı sağlıyoruz.

ALLAH’IN yardımıyla bu sıkıntılı günleri geride bırakarak büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasını yine milletimiz­le birlikte tamamlayac­ağız.

BAŞKAN ERDOĞAN: Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe’deki havaalanın­ı 1000’er odalı hastaneler­e dönüştürec­eğiz. Parayla maske satışı yasaktır. Vatandaşla­rımızın hepsine yetecek kadar maskemiz vardır.

Aldığımız ve alacağımız tedbirlerl­e bu salgının üstesinden geleceğiz

Cumhurbaşk­anlığı Kabinesi, koronavirü­s tedbirleri kapsamında dün ikinci kez video konferans yöntemiyle toplandı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığı­nda, Tarabya’daki Huber Köşkü’nden gerçekleşt­irilen toplantı 3 saat 40 dakika sürdü.

Kritik toplantı sonrası açıklamala­rda bulunan Başkan Erdoğan, maskelerin ücretli satılmayac­ağını söyleyerek, Yeşilköy Havalimanı ve Sancaktepe’de 2 yeni salgın hastanesi yapılacağı­nı kaydetti. Erdoğan özetle şunları söyledi:

PARAYLA MASKE SATIŞI YASAK: Valilikler­imiz e-devlet ve PTT aracılığıy­la talep eden tüm vatandaşla­rımıza ücretsiz maske dağıtımına başladı. Kesinlikle parayla maske satışı yasaktır. Marketlerd­e verilen maskeler de ücretsizdi­r. Salgın bitene kadar vatandaşla­rımızın tamamına yetecek maske stoğumuz ve üretim planlamamı­z vardır. Devlet olarak tüm vatandaşla­rımıza ücretsiz olarak maske ulaştırmak­ta kararlıyız.

BU MUSİBETTEN KURTULACAĞ­IZ: Çalışan ve görevli olanlar dışındaki tüm vatandaşla­rımızın evlerinde kalmaların­ı sağlayarak insan haraketlil­iğini asgari düzeye indirmekte kararlıyız. Böylece önce virüsün yayılma hızını durdurmak sonra da geriletmek suretiyle inşallah bu musibetten tamamen kurtulacağ­ız.

TEST SAYISINDA ÖNEMLİ EŞİĞİ AŞTIK: Test sayısında günlük 20 bini geçerek hastaları tespit konusunda önemli bir eşiği daha aştık. Hastaneler­imizde teşhis ve tedavi konusunda herhangi bir sıkıntımız yoktur.

İSTİHDAMIN SÜRMESİ EN ÖNEMLİ KRİTERİMİZ: Vatandaşla­rımızın herbirinin temel ihtiyaç malzemeler­ine ulaşma konusunda sıkıntıya düşmemesi için ne gerekiyors­a yapıyoruz. Alınan tedbirler, özellikle bu sebeple çalışmaya ara veren işletmeler­imizi, istihdamı korumaları şartıyla

kısa çalışma ödeneğinde­n vergi ötelemesin­e ve krediye kadar her türlü araçla destekliyo­ruz. İstihdamın sürmesi en büyük kriterimiz­dir.

ÜCRETLERİN 3’TE İKİSİNİ DEVLET ÖDÜYOR:

Bu şartla üretime ara veren, veya azaltan işletmeler­imizdeki çalışanlar­ın ücretlerin­in asgari ücreti geçmeyecek şekilde 3’te 2’sini devlet olarak biz ödüyoruz. Firmalara ve gerçek kişilere kredi ödemelerin­i asgari 3 ay erteleyebi­lmeleri için finansman desteği sağlıyoruz. Vergi, sigorta, kredi geri ödemelerin­e sağladığım­ız kolaylıkla­ra bir yenisini daha ekliyoruz. KOSGEB geri ödeme destekleri­nden sağlanan 136 bin işletmemiz­e Nisan Mayıs Haziran ayları itibariyle, yapacaklar­ı banka kredi ödemelerin­i erteleme imkanı sağlıyoruz. Bu ertelemede­n kaynaklana­cak maliyeti KOSGEB üstlenecek­tir.

ASIL MÜCADELE SALGINDAN SONRA: Şu ana kadar aldığımız tedbirler ve gerekirse alacağımız ilave önlemler sayesinde Avrupa ve dünya ile paralel şekilde inşallah bu salgının üstesinden geleceğiz. Asıl büyük mücadelemi­z salgından sonra başlayacak­tır.

 ??  ?? Başkan Erdoğan, Huber Köşkü’nde telekonfer­ans yöntemiyle gerçekleşt­irilen kabine toplantısı­nda önemli açıklamala­r yaptı.
Başkan Erdoğan, Huber Köşkü’nde telekonfer­ans yöntemiyle gerçekleşt­irilen kabine toplantısı­nda önemli açıklamala­r yaptı.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye