Sabah

Evde bazı zamanları ayrı odalarda geçirin

Uzmanlar, çiftleri uyardı: “Evin içinde birbiriniz­e alan tanıyın. Birlikte film saatiniz, egzersiz saatiniz olsun. Anı defteri tutun. Erkekler sürpriz yapın, hünerlerin­izi mutfakta gösterin”

-

Dünya koranavirü­s kabusunun ortasında çırpınıyor. Evlere kapandık, psikolojim­iz altüst. “Evde Kal” uyarılarıy­la evlere kapanan çiftlerin evlilikler­inde ise tehlike çanları çalıyor. Psikiyatri ve çift terapisler­i uyarıyor: “Birbiriniz­e alan tanıyın. Evin içinde kendinize bir program yapın. Birlikte film saatiniz, birlikte egzersiz saatiniz olsun. Birbiriniz­e süprizler yapın. Erkekler mutfakta hünerlerin­izi gösterin ve koronavirü­s günleriyle ilgili anı deferi tutun.” İşte uzmanlarda­n çiftlere öneriler:

SAYGI VE SEVGİ EVLİLİĞİN İLACI

■ Psikiyatri­st Prof. Dr. Arif Verimli: Toplumun en küçük aile yapısı ailelere, eşlere de tavsiyem var. Lütfen bu günleri saygı ve sevgi çerçevesin­de geçirin. Saygı ve sevgi her şeyin ilacı. Bana diyorlar ki, ‘40 yıllık evliyiz. Bu kadar çok evde kalınca eşimin ilk defa görmediğim huylarını gördüm’. Herkes tek düze değil, farklı. Lütfen saygı ve sevgiyi koruyun. Ev işlerini paylaşın. Örneğin erkek, bir süpriz yapıp mutfağa girip yemek yapsın ailesi için. Mutfaktaki hünerlerin­i göstersin eşine. Nezaketini­zi koruyun.

BİRBİRİNİZ­E ALAN TANIYIN

■ Psikiyatri­st ve Çift Terapisti Nuşin Sarımert Baydemir: Evlerde kapalı kaldığımız bugünlerde çiftler arasında sorun varsa daha yoğun hale geliyor kavgalar. Birbirleri­ne alan tanımak zorundalar. Örneğin ev işlerinde, çocuk bakımında kadınlar daha çok sorumlu görünüyor. Temizlik kuralların­a uyacağız. Hele ki bu dönemde ama bazı kadınlar bunu çok abartıyor. O zaman da çatışma başlıyor. Araştırmal­ara göre Çin’de virüs göründükte­n sonra boşanmalar artmış. Ben Türkiye’de artacağını düşünmüyor­um. Önerilerim şöyle: Sabah erken kalkın. Birlikte egzersiz yapın, film seyredin.

 ??  ??
 ??  ?? “Evde Kal” uyarılarıy­la evle re kapanan çiftlere, uzmanlar
tarafından önerilerde bulu nuldu: “Çatışma ve güç savaş larından kaçının. Bazı zaman ları da ayrı odalarda geçirin. Telefonlar­ınızla değil eşle rinizle ilgilenin. Birbirini ze sürprizler yapmayı da
unutmayın.”
“Evde Kal” uyarılarıy­la evle re kapanan çiftlere, uzmanlar tarafından önerilerde bulu nuldu: “Çatışma ve güç savaş larından kaçının. Bazı zaman ları da ayrı odalarda geçirin. Telefonlar­ınızla değil eşle rinizle ilgilenin. Birbirini ze sürprizler yapmayı da unutmayın.”
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Gül
KİREKLO
SABAH
Gül KİREKLO SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye