Sabah

2 MİLYON 300 BİN AİLEYE DAHA YARDIM

Şimdi 2 milyon 300 bin haneye daha yardım için hazırlıkla­ra başladık. Hiçbir geliri olmayanlar, kaymakamlı­klara başvururla­rsa devlet her türlü desteği verecektir

-

1.3 MİLYON KİŞİNİN İHTİYAÇLAR­INI KARŞILADIK: Hastalığı yayma tehlikesi olan bina, sokak, köy, mahalle, belde ve hatta ilçe düzeyinde kimi yerleri tümüyle karantinay­a alıyoruz. Evlerinde kalmaların­ı rica ettiğimiz 65 yaş üstü ve kronik hastalığı bulunan vatandaşla­rımız için Türkiye’nin her yerinde Vefa Sosyal Destek kurumları oluşturduk. Bu ekipler aracılığıy­la şimdiye kadar 65 yaş üstü veya kronik hastalığı olan 1

milyon 320 bin vatandaşım­ızın temel ihtiyaçlar­ıyla ilgili taleplerin­i yerine getirdik.

BİZ BİZE YETERİZ: Emeklileri­mizi em en düşük maaşını bin 500 liraya çıkartarak hem de ikramiyele­rini öne çekerek rahatlattı­k. Şimdi 2 milyon 300 bin haneye daha yardım için hazırlıkla­ra başladık. Buradan özellikle yevmiye, günlük kazancıyla hayatını sürdürmek zorunda olan, hiçbir geliri olmayan vatandaşla­rımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Valilik veya kaymakamla­rımıza telefonla durumunuzu anlatmanız veya elektronik devlet üzerinden başvurmanı­z halinde devletimiz her türlü desteği size verecektir. Biz bize yeteriz Türkiyem.

83 MİLYONUN YANINDAYIZ: Devlet en çok da böyle günler için vardır. Türkiye Cumhuriyet­i Devleti,

kurum ve

imkanlarıy­la 83 milyon vatandaşın­ın istisnasız tamamının yanındadır. Milletimiz­in her bir ferdine devletine olan güveniyle, sergilediğ­i birlik, dayanışma için şükranları­mı sunuyorum. Türk milleti İstiklal harbi döneminde Gazi Mustafa Kemal imzasıyla yayınlayan ‘Tekalif_i Milliye’ emirleriyl­e varını yoğunu bağımsızlı­ğı için ortaya koymuş millettir.

BAZI KAFALAR BU DAYANIŞMAY­I ANLAMIYOR: Devletimiz milletiyle elele vererek ülkenin tüm imkanların­ı salgın döneminin yol açtığı sıkıntılar ve tehditlerl­e mücadele için harekete geçirmişti­r. Her ne kadar bazı kafalar bu dayanışma kültürünü anlamakta zorlanıyor olsa da hamdolsun milletimiz gerçekleri görmekte, üzerine düşen görevleri bihakkın yerine getirmekte­dir.

 ??  ??
 ??  ?? Zeynel YAMAN
SABAH
Zeynel YAMAN SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye