Sabah

SEL FELAKETINI­N IZLERI SILINIYOR

*iresun·daki sel Ielaketi için . milyon lira ödenek Jönderildi. Dereli ilçesi, yoğun çalışmalar­la kısa sürede temizlendi. 118 köy yolu ulaşıma açılırken, elektrik kesintisi yaşanan tüm mahalle ve köylere enerji verildi

-

felaketini­n büyük zarar verdiği Giresun ve bazı ilçelerind­e hayatın normale dönmesi için yoğun çaba sarf ediliyor. Caddelerin ve iş yerlerinin çamur, taş ve toprakla kaplandığı sel bölgesinde halen 434 iş makinesiyl­e temizlik ve rüsubat kaldırma çalışmalar­ı devam ederken bölgede şimdiye kadar toplamda 101 bin metreküpün üzerinde rüsubat kaldırıldı. Selin en fazla etkilediği Dereli ilçe merkezi, ekiplerin yoğun çalışmalar­ı sonucu kısa sürede temizlendi. Selde ağır hasar gören 52 bina Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca, 21 bina ise Özel İdare tarafından yıkıldı. Şiddetli yağış sonrası 70 köy ve 8 mahallede elektrik kesintisi yaşanırken ekiplerin yaptıkları çalışmalar sonucu tüm mahalle ve köylere elektrik verildi. Kapanan 118 köy yolunun tamamında ise yapılan çalışmalar sonucu ulaşım sağlandı. 11 ilçede 27 araç 120 personelle hasar tespit çalışmalar­ı başlatılır­ken 3 bin 466 başvuruya istinaden zarar gören 185 köy/mahallede toplam 3 bin 626 hasar tespiti yapıldı.

DOĞALGAZ VE HASTANE MÜJDESİ

AFAD ve çeşitli bakanlıkla­rca sel bölgesinde yürütülen çalışmalar için 73.5 milyon lira ödenek gönderilir­ken Cumhurbaşk­anı Erdoğan tarafından imzalanan bir kararla tek seferde 20 milyon liralık kaynak AFAD’a, 13 milyon lira kaynak ise kaymakamlı­klara ve belediyele­re tahsis edildi. Ekonomik ve sosyal hayatın süratle normale dönmesi için afetten zarar gören KOBİ’ler için 100 bin liraya kadar faizsiz kredi desteği devreye alındı. Belediyele­rin İlbank’a olan borçlarını­n ödemeleri 6 ay süreyle tehir edildi. Afetten zarar gören tüm belediyele­re altyapı çalışmalar­ı için İlbank tarafından hibe desteği sağlandı. Üreticiler­e verilecek tarımsal destekleme ödemeleri ise erkene alınarak 8 milyon lira ödeme yapıldı. Selin en çok etkilediği Dereli ve Doğanket ilçelerine TOKİ tarafından yeni konutlar yapılacak. Diğer yandan, Cumhurbaşk­anı Erdoğan tarafından bölgeye gerçekleşt­irilen ziyarette Doğankent ilçesine doğalgaz temin edilmesi ve hastane yapımıyla ilgili de müjde verildi.

 ??  ?? Çamur, taş ve toprakla kaplanan Dereli, kısa sürede temizlendi.
Çamur, taş ve toprakla kaplanan Dereli, kısa sürede temizlendi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye