Sabah

HAYRAN OLDUĞU KIŞI KUTLASIN

-

Tören ve kutlamalar gibi etkinlikle­r pandemiyle ortadan kalkınca sürpriz ve eğlenceli doğum günü, mezuniyet kutlaması videoları hazırlayan Fideyo girişimi öne çıktı. Hayranı olduğunuz ünlüye ulaşarak kişiye özel içerik satın almanızı sağlayan Fideyo, TechOne ve twozero Ventures’tan 5.6 milyon TL değerleme ile ilk yatırmını aldı. Ünlüler ile hayranları­nı bir araya getiren ve Türkiye’de yoğun ilgi gören Fideyo, aldığı yatırım ile globale açılacak ve başta MENA Bölgesi olmak üzere Almanya ve Hollanda’da ofis açacak.

YENİ BİR ALTERNATİF OLDU

Efe Hızır, Doruk Demirsar ve Eren Güncü tarafından kurulan Fideyo, sıradışı hediye arayanlara ya da sürprizler­i sevenlere yeni bir alternatif sunuyor. Kullanıcıl­ar, Serdar Ortaç, Okan Bayülgen, İrem Derici, Ahmet Çakar, Sinan Engin ve Derya Baykal gibi 185’ten fazla ünlü isim arasından diledikler­ini seçerek video talep edebiliyor. Ünlü isimler kendilerin­e gelen mesaj taleplerin­i eğlenceli videolar haline getirerek Fideyo platformu üzerinden ilgili kişiye kişiye ulaştırıyo­r. Yeni iş tebriği, geçmiş olsun dileği, doğum günü kutlaması, aşk ilanı ya da evlenme teklifi gibi birçok farklı konuda mesaj ünlüler aracıyla eşsiz birer anıya dönüşüyor.

KÜRESEL PAZARA HAZIRLANIY­OR

Fideyo, bu ay yayına almış olduğu yeni versiyonu ile videonun yanı sıra birçok farklı hediye içerik imkanı da sunuyor. Fideyo’nun yeni versiyonu ile kullanıcıl­ar, ünlü isimlerden Twitter ve Instagram gibi sosyal medya platformla­rı üzerinden etkileşim satın alabiliyor.

Kullanıcıl­ar, diledikler­i kişinin sosyal medya hesapların­a seçtikleri ünlü ismin direkt mesaj göndermesi­ni ya da herhangi bir paylaşımın­ı beğenmesin­i talep edebiliyor.

Kısa sürede aylık video talep sayısını 4 katına çıkaran girişimin yeni içerikleri de oldukça talep görüyor. Türkiye’de yoğun ilgi gören Fideyo, TechOne ve twozero Ventures’dan aldığı yatırım ile operasyonu­nu MENA, Almanya ve Hollanda gibi ülkelere genişletec­ek.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye