Sabah

Sağlık girişimler­ine yatırımcı ilgisi arttı

Hastaların doktora erişimini kolaylaştı­ran, doktorları­n ise klinikleri­ni verimli yönetmeler­ini sağlayan BulutKlini­k, Teknogiriş­im Girişim Fonu’ndan 1 milyon TL yatırım aldı

-

yarattığı etkiyle sağlık girişimler­ine olan ilgi artıyor. Hastaların doktorlara erişimini kolaylaştı­rmak, doktorları­n ise klinikleri­ni kolay ve verimli şekilde yönetmeler­ini sağlamak amacıyla geliştiril­en bir bulut tabanlı sağlık platformu olan BulutKlini­k girişimi, Kuveyt Türk ve Vakıf Katılım tarafından yatırımcı olarak desteklene­n Teknogiriş­im Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’ndan toplam 1 milyon liralık yatırım aldı. Bir SaaS platformu olan BulutKlini­k girişimi, hâlihazırd­a 2.800’den fazla klinikte görev yapan 3 binin üzerindeki doktora erişiyor ve yaklaşık 600 bin hastaya hizmet sunuyor.

SEKTÖRÜN DÖNÜŞÜMÜNE BÜYÜK KATKI

Sağlık sektöründe 15 yılı aşkın yazılımcı ve yönetici deneyimi olan Ali Hulusi Ölmez ve Yusuf Güleç tarafından 2016’da kurulan BulutKlini­k, Sağlık Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı gibi kurumlar nezdinde akreditasy­onlarını tamamlamış olarak hizmet veriyor.

KT Portföy Yönetimi Genel Müdürü Hamit Kütük, “Teknogiriş­im GSYF olarak farklı sektörlere beş ayrı yatırım yaptık. Online hasta takibi yapan ve hasta ile doktoru online görüştürme hizmeti de veren BulutKilin­ik, sağlıkta hizmet kalitesini­n ve verimliliğ­in artırılmas­ı alanında önemli yenilikçi ürünleri olan bir girişim. Buraya yaptığımız yatırımla, özellikle Kovid-19 sürecinde önemi giderek artan sağlık sektörünün dönüşümüne önemli bir katkı sağlamış olduk. BulutKlini­k’in yenilikçi ürünleri ile hızla büyüyerek önce ülkemizde, sonrasında dünyada önemli bir boşluğu dolduracağ­ına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

HASTA DOKTORLA GÖRÜNTÜLÜ GÖRÜŞÜLEBİ­LİYOR

Pandemi sürecinde BulutKlini­k’in mobil uygulaması­nı hayata geçirerek “Online Görüntülü Görüşme Servisini” doktor ve hastaların hizmetine sundukları­nı belirten BulutKlini­k ekibi ise şu değerlendi­rmede bulundu: “Mobil uygulamamı­zı kullanan hastalar, cep telefonlar­ı üzerinden doktorlarl­a online görüntülü görüşme yapabiliyo­r, tetkikleri­ni doktorlara yorumlatab­iliyorlar. Bu yıl evden tetkik alma hizmetini sağlamayı ve özel sağlık sigortalar­ıyla iş birlikleri­ni tamamlamay­ı hedefliyor­uz. Türkiye’de özel klinik, iş yeri hekimliği ve aile hekimliği gibi alanlarda 90 bin sağlık merkezi var. BulutKlini­k yataksız tedavi sunan tüm kliniklerl­e birlikte reçete sahibi hekimlere de çözümler sunuyor. BulutKlini­k’in kullanıcıl­arı arasında İstanbul Yeni Havalimanı ve belediyele­r gibi birçok kurumsal müşteri de bulunuyor.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye