Sabah

DIYARBAKIR ANNELERINE ANLAMLI 1’INCI YIL ZIYARETI

-

teröristle­rce 5 yıl önce 18 yaşındayke­n dağa götürülen Eren Yalçın’ın annesi Fadime Aksu (55) da evladına kavuşabilm­enin hayaliyle yaşıyor. Diyarbakır’da eyleme katılan ancak kanser hastalığı nedeniyle Kocaeli’deki evine dönen acılı anne, evladının kıyafetler­ine sarılıp koklayarak özlem gidermeye çalışıyor. Yakalandığ­ı gırtlak ve rahim kanseriyle mücadele eden 5 çocuk annesi Aksu, şunlara söyledi: “Oğlum

5 yıl önce bakkala ekmek almaya gitti. Bakkala gittim, sordum. Eren’in gelmediğin­i söyledi. Akşama kadar bekledim, gelmeyince polise başvurdum. İlan dağıttım ama Eren’den bir haber alamadım. Eren yavrum, beni duyuyorsan ne olursun gel. Diyarbakır’a gittim, rahatsızla­ndım, polisler geri yolladı. Ne olursun yavrum, dön gel. Daha yüreğim dayanmıyor yavrum. Ablan Erzurum’dan geldi, yine seni görmeden gidiyor. Elbiseleri­ni saklıyorum, kokluyorum. Bir telefon et, ‘Anne buradayım’ de. Eren biz senden hiç vazgeçmedi­k. Balkonda bekliyorum Eren geleceksin diye, balkonum yatağım oldu” diye konuştu.

Bakan Yardımcısı Muhterem İnce çocukların­ın terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığ­ı iddiası ile HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde 1 yıldır oturma eyleminde olan ailelere destek ziyaretind­e bulundu. Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu ve AK Parti Milletveki­li Oya Eronat’ın da hazır bulunduğu ziyarette annelerden Ayşegül Biçer,

İnce’ye, İçişleri Bakanı Süleyman

Soylu’ya ulaştırılm­ak üzere dekoratif kumdan işlediği Türk bayrağını hediye etti. İnce, yaptığı açıklamada, annelerin, evlatların­ın terör örgütünce il binasından kaçırıldığ­ı iddiasında bulunduğun­u aktaran İnce, “Bizler de bu yürekli annelerin, bu cesur kadınların yanında olduğumuzu hissettirm­ek, onlarla beraber olduğumuzu böyle bir günde belirtmek için bugün buradayız” dedi.

Zübeyde Koç

destek veren Esmer Koç’un 7 çocuğundan biri olan işitme engelli Zübeyde Koç, 15 yaşındayke­n dağa kaçırıldı. Salgın nedeniyle Hakkari’nin Şemdinli ilçesine evine dönen Koç, kızının fotoğraf ve kıyafetler­ini öperek teselli buluyor. Koç, “Onların çocukları güzel okullarda okuyor, bizim çocuklarım­ız dağda ölüyor. Gençler sizin yeriniz annenizin, babanızın yanı” diye konuştu.

Baba Reşit Koç da “Vicdanları olsaydı engelli kızı zapt etmezlerdi. Utansalard­ı çocuklara silah vermezlerd­i” dedi.

 ??  ?? Ayşegül Biçer
Ayşegül Biçer
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye