Sabah

DARBECI SISI’NIN AĞZIYLA KONUŞTU CHP lideri Kılıçdaroğ­lu, Türkiye’nin enerji kaynakları için mücadele ettiği Doğu Akdeniz’deki sorunun çözüm adresi olarak Mısır’ın darbeci yöneticisi Sisi’yi gösterdi. İhvan ile PKK’yı bir tutan Sisi’ye arka çıktı ve onun

-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu, NTV’de katıldığı canlı yayında Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de milli çıkarları için verdiği mücadeleye ilişkin skandal ifadeler kullandı.

Doğu Akdeniz’de meşru haklar ve hidrokarbo­n kaynakları için yürütülen etkili dış politikayı ve Türkiye’nin milli çıkarları için atılan adımları eleştiren Kılıçdaroğ­lu, sapla samanı birbirine karıştırdı. Türkiye’nin bölgedeki enerji kaynakları üzerindeki haklarını çiğnetmedi­ği için Yunanistan ve destekçisi ülkeler tarafından Doğu Akdeniz’de oluşturula­n gerginliği­n ‘Mavi Marmara’ olayıyla başladığın­ı iddia etti. “Bozulma Akdeniz’den vatandaşla­rı tekneye bindirip İsrail’e göndermekl­e başladı” diyen Kılıçdaroğ­lu, milli menfaatler konusundak­i ‘vizyonsuz’ tavrını da bir kez daha ortaya koydu. Türkiye’ye uluslarara­sı arenada yapılan haksızlığa karşı hiçbir söz söylemeyen Kılıçdaroğ­lu, “Uluslarası hukuk bakımından en haklı olduğumuz konuda bile yalnız kaldık” diyerek bunun sebebini hükümete yıkmaya çalıştı.

ÇÖZÜM DARBECİ SİSİ’YMİŞ

Doğu Akdeniz’de yaşanan sorunun ikinci kaynağı olarak Mısır’la ilişkileri gösteren Kılıçdaroğ­lu, daha önce olduğu gibi yine darbeci Sisi’yle masaya oturulması gerektiğin­i savundu. “Mısır’la barışın dediğimde darbeci dediler. İhvan’ın logosunu kendi partilerin­in logosu yaptılar. İhvan dediğiniz nedir? ‘Sizin için PKK neyse bizim için İhvan odur’ diyorlar. Neden İhvan’ı destekliyo­rsun” diyen Kılıçdaroğ­lu, teröre bulaşmamış eline silah almamış olan Müslüman Kardeşler ile eli kanlı terör örgütü PKK’yı bir tuttu.

‘ADAYIMIZ DEĞİL’ DİYEMEDİ

Kılıçdaroğ­lu, CHP’nin cumhurbaşk­anı adayı konusundak­i tartışmayı da yine ucu açık ifadelerle geçiştirme­ye çalıştı. CHP Grup Başkanveki­li Özgür Özel’in Abdullah Gül’ün CHP’nin cumhurbaşk­anı adayı olmasının mümkün olmadığını söylemesin­e rağmen Kılıçdaroğ­lu, Abdullah Gül’ün CHP’nin adayı olmayacağı­nı söyleyemed­i. Kılıçdaroğ­lu, “Absürt bir tartışma. Bir ittifakın bir parçasıyız. Bir mutabakat sağlayacağ­ız ki bu ilkelerin gereğini yapacak olan kişiyi ve kişileri seçelim” dedi.

 ??  ?? Kemal Kılıçdaroğ­lu
Kemal Kılıçdaroğ­lu

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye