Sabah

HDP’NIN UTANÇ RAPORU

Cinsel saldırı suçlamasıy­la dokunulmaz­lığı kaldırılma­sı istenen eski HDP’li Tuma Çelik ile ilgili rapor, TBMM Karma Komisyon’a sunuldu

- A1.ARA

1)

Adalet ve Anayasa Karma Komisyonu üyelerinde­n oluşan Hazırlık Komisyonu, seçim çalışmalar­ı sırasında D.K. adlı kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılar­ak dokunulmaz­lığını kaldırılma­sı için fezleke hazırlanan eski HDP’li Tuma Çelik ile ilgili raporunu tamamladı. Komisyon Başkanı AK Parti Milletveki­li Ali Özkaya, dün raporu imzalayara­k, TBMM Adalet Anayasa Karma Komisyonu’na sundu.

Milletveki­llerinin TBMM’nin saygınlığı­na zarar verme ihtimali bulunan tavır, tutum ve davranışla­rdan kaçınmak için gerekli gayreti ve hassasiyet­i gösterme vazifeleri bulunduğu belirtilen raporda, “Yasama organının saygınlığı­nı korumak öncelikle milletveki­llerine düşen son derece önemli ve hassas bir görevdir. Dolayısıyl­a milletveki­llerinin milletin temsilcile­ri olarak makamların­ın gerektirdi­ği saygınlığa uygun tutum ve davranış içerisinde olmaları beklenmekt­edir” denildi.

Mülkiyeti Derneğimiz­e ait Odunluk Mah. Akpınar (180) Cad. KIZILAY PLAZA No:9A Nilüfer/Bursa adresinde bulunan 578 m2 dükkan 21 Eylül 2020 saat 16:00 da Türk Kızılay Bursa Şubemizde (Odunluk mh. Liman cad. No:17 Kızılay Plaza, K.1, Ofis No:17 Nilüfer/Bursa ) kapalı zarf açık arttırma usulü ile kiraya verilecekt­ir.

21 Eylül 2020 tarihinde yapılan ihalede istekli çıkmaz ise 08 Ekim 2020 tarihinde tekrar aynı saat ve adreste kapalı zarf açık arttırma usulü ile ihale yapılacakt­ır.

İhaleyle ilgili şartname Türk Kızılay Bursa Şubemizden (Odunluk mh. Liman cad. No:17 Kızılay Plaza, K.1, Ofis No:17 Nilüfer/Bursa) temin edilebilir.

Derneğimiz 4734 sayılı Devlet İhale Kanuna tabi değildir.

7el : (0224) 220 24 40 - 541 220 24 40

Resmi ilanlar www.ilan.gov.tr’de

2)

3)

4)

(Basın : 1215380)

KÖTÜYE KULLANDI

Raporda, “Cinsel saldırı eylemine ilişkin somut olarak; eylem, zaman, yer ve kişi belirtmesi hususları birlikte değerlendi­rildiğinde, adı

 ??  ?? Ali Özkaya raporu sundu.
Fotoğrafla­r: Ali EKEYILMAZ
Ali Özkaya raporu sundu. Fotoğrafla­r: Ali EKEYILMAZ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye