Sabah

Muharrem Bey’in kurtuluş savaşı

- MeOiK ALTINOK

Muharrem İnce “1 Günde Memleket +areketi”nin star tını bugün Sivas’ta verecek. Milli Mücadele dönemimizi­n en önemli ayakların dan olan 4 Eylül Sivas Kongresi’nin yıl dönü münde... Çok manidar. Sivas’a, vapur la ulaşacağı Samsun üzerinden gitse daha da anlamlı olurdu.

Ama önce sem bollerini kullandı ğı ‘Kurtuluş Savaşı’nı kime karşı vereceği ni netliğe kavuşturma­lı Muharrem Bey.

“Kime olacak, elbette 2023 seçim lerinde karşısı na çıkmayı umdu ğu Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a karşı” mı diyorsunuz?

İyi de iktidar cephesine bakıyorum, rahatsız olmak şöyle dursun, İnce yola koyulmadan arkasından son suyu onlar döktüler. Hükümete yakın kalemler de her gün İnce’ye güzellemel­er düzüyorlar.

Böyle düşman, düşmanlık olur mu? O halde bu mesaj önce Ankara’daki Genel Merkez’e olmalı. Zira 2023’te siyase tin er meydanına çıkabilmek için önce kendi sini ve silah arkadaşlar­ını fiili sürgüne gönderen partisini ikna etmesi gerekecek.

Çünkü sağdan sola adaylar şimdiden kapıda sıraya girmiş durumda...

★★★ Abdullah Gül örneğin... CHP Grup Başkanveki­li Özgür Özel “Asla” diyor ama Genel Başkanı Kılıçdaroğ­lu kapıyı tam kapatmıyor. “Tartışmayı kişi bazına indirirsen­iz ilkelerden vazgeçmiş olursunuz” diyor.

Ne desin?

Daha önce eşi başörtülü diye cumhur başkanı adayı olmasına karşı çıktığı bir siyasi yi şimdi çıkıp CHP’nin cumhurbaşk­anı adayı ilan edecek hali yok ya.

İlke deyince aklınıza “6 ok” falan da gel mesin...

Bildiğiniz üzere “ilkeleri” Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adaylığı sürecinde gördüğü müz gibi, başkaların­ın gülü gibi “ılımlı İslamcı” bir ismi destekleme­sine engel değil.

Daha önceden Abdullah Gül’ün aday lığına taş koyan, bu kezse o taşı bağrı na basarak “evet” diyebilece­ğini açıklayan Meral Akşener ne güne duruyor sanıyorsu nuz?

★★★

Sadece Gül de değil...

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşk­anı Erdoğan’la Külliye’de görüşen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da sağ kulvardan usul usul ilerliyor...

Tabii... İnce’nin karadan yaptığı yolculu ğun bir benzerini medya üzerinden başla tan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da var. Olay TV’yi satın aldığı iddia edilen ve piyasa dan eleman toplayan İmamoğlu’nun bunca parayı yerel seçimler için harcamayac­a ğı kesin.

Evet, Kemal Bey dışında herkes var bu yarışta...

Bu arada Twitter hesabından Sivas’taki programını “Yarın program bitimin de Ankara’ya dönmeden saat 16.30’da ‘Demiri, demirle dövdüler; Biri sıcak, biri soğuktu... İnsanı, insanla kırdılar; Biri aç, biri toktu’ sözleri ile tarihe ve bugüne ışık tutan Pir Sultan Abdal’ın doğup büyüdüğü Sivas’ın Banaz Köyü’ne gideceğiz” şek linde duyuran İnce’nin aksilikler peşini bırak mıyor.

İlçe Hıfzıssıhh­a Kurulu, koronavirü­sün yayılmasın­ı önlemek amacıyla, Muharrem Beyin gideceği Banaz Köyü’nde 14 gün karantina ilan etmiş.

Abdullah Gül’ün dediği gibi, “İnsan ger çekten hayret ediyor.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye