Sabah

SAHİL GÜVENLİK KURTARDI

-

İzmir’in Çeşme ilçesinde, jet ski ile Yunanistan’a bağlı Sakız Adası’na kaçmaya çalışan ve Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olmak suçundan yargılamal­arı devam eden 3 eski TSK mensubunun kaçışıyla ilgili detaylara SABAH ulaştı. TSK’dan ihraç edilen ve FETÖ üyesi olduğu gerekçesiy­le 14 ay cezaevinde­n kaldıktan sonra tahliye edilen eski astsubay Emin Sekmen (28), 18 ay hapis yattıktan sonra tahliye olan eski astsubay Harun Bulut(28) ve 1.5 yıl cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olan eski Denizci Üsteğmen Tuncay Kıvrak (29) 21 Ağustos’ta Yunanistan’a kaçmak için İstanbul’dan İzmir Çeşme’ye gitti. Yargılanma­ları süren üç FETÖ’cü yerleştikl­eri otelde aynı odada 2 gece kaldı. Daha sonra otelden ayrılıp Pırlanta Plajı’nda çadır kuran

Sekmen, Bulut ve Kıvrak, kiraladıkl­arı araçla Çeşme, Dikili ve Aliağa ilçelerind­en Yunanistan’a yasadışı çıkışın sıkça yapıldığı bölgelere gidip keşif yaptı.

DENİZİN ORTASINA BIRAKTILAR

Jet ski ile kaçmaya karar veren FETÖ’cüler internet üzerinden 18’er bin lira vererek 54 bin liraya jet ski satın aldı. 29 Ağustos’ta Harun Bulut’un kullandığı jet skiye binerek Çeşme’nin Pırlanta Plajı açıklarınd­an Yunanistan’ın Sakız adasına doğru kaçmaya başladılar. Yunan Sahil Güvenliği, jet skideki 3 kişiyi fark edip, silah doğrulttu. Daha sonra Yunan botuna aldıkları üç kaçağın kollarına ters kelepçe taktılar. Jet skinin elektrik kabloların­ı kesip anahtarını da alan Yunan görevliler, sözlü ifadesini aldıkları 3 eski askerin cüzdan, nakit para, kredi karları ve eşyalarını da aldı. Ardıdan da kelepçeler­ini kestikleri FETÖ’cüleri denizin ortasında bıraktı.

 ??  ?? Tuncay Kıvrak
Emin Sekmen
Harun Bulut
jet skinin üzerine çıkan FETÖ’cü, Türk üç
sahil güvenliği tarafından edildi. Sahil fark
Güvenlik Ege Harekat ekipleri, Merkezi
jet skide bulunan 3 kişiyi
Kollarında durdurdu.
Yunan sahil güvenliğin­in tik kelepçeler­le taktığı pla
Türk Sahil güvenlik botuna tılan 3 kişi İl Jandarma çık
Komutanlığ­ı ekiplerine teslim edildi. İl Jandarma
Komutanlığ­ı ekiplerini­n araştırmas­ında şüpheliler­in, olmak FETÖ üyesi
suçundan yargılanma­ları askerler devam eden es
oldukları belirlendi.
Tuncay Kıvrak Emin Sekmen Harun Bulut jet skinin üzerine çıkan FETÖ’cü, Türk üç sahil güvenliği tarafından edildi. Sahil fark Güvenlik Ege Harekat ekipleri, Merkezi jet skide bulunan 3 kişiyi Kollarında durdurdu. Yunan sahil güvenliğin­in tik kelepçeler­le taktığı pla Türk Sahil güvenlik botuna tılan 3 kişi İl Jandarma çık Komutanlığ­ı ekiplerine teslim edildi. İl Jandarma Komutanlığ­ı ekiplerini­n araştırmas­ında şüpheliler­in, olmak FETÖ üyesi suçundan yargılanma­ları askerler devam eden es oldukları belirlendi.
 ??  ?? Sırrıberk ARSLAN
SABAH
Sırrıberk ARSLAN SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye