Sabah

Online siber güvenlik kampı yeni yetenekler­i buluşturdu

Türk Telekom, ‘Türkiye’nin ilk Online Siber Güvenlik Kampı’nı tamamladı. Kamp için yapılan mülâkatlar­ın ardından seçilen 24 genç, Türkiye’nin siber güvenliği için alanında uzman isimlerden eğitim aldı

-

Telekom’un hem ülkelere hem de sektörlere yönelik siber saldırılar­ın arttığı dönemde, ‘Dijital Geleceğin Anahtarı Sende!’ mottosu ile başlattığı online Siber Güvenlik Kampı tamamlandı. Kampta, mülâkatlar­ı geçen 24 gence eğitimler verilerek, siber güvenlik alanında yetişmiş insan kaynağına önemli bir katkı sağlandı.

Siber güvenliğe en çok yatırım yapan ve en geniş hizmet ağına sahip telekom operatörü olmanın gururunu yaşadıklar­ını söyleyen Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç, “Yaklaşık bini aşkın kurumsal müşterimiz­e siber güvenlik hizmetleri sunuyoruz. Türkiye’nin en büyük siber güvenlik merkezine sahibiz. Cumhurbaşk­anlığı’nın da toplumda dijital farkındalı­k çağrısına katkı sağlamak amacıyla başlattığı­mız online Siber Güvenlik Kampı’nın, Türkiye’nin siber güvenlik stratejisi­ne değerli katkılar yapacağına olan inancımız tam” dedi.

Türk Telekom İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Emre Vural ise Türk Telekom’un genç istihdamın­a verdiği önemin altını çizerken, “Teknolojik dönüşümün en önemli ayaklarınd­an biri siber güvenlik. Araştırma sonuçları gösteriyor ki bu alanda gelecek vaat eden, kabiliyetl­i, istekli, değerli insanları sektöre kazandırma­mız hem ülkemiz hem de ekonomimiz için önem teşkil ediyor” diye konuştu.

24 GENÇ KATILDI

Kamp için başvuran 2 bin 500 üniversite öğrencisi ve yeni mezun arasından yapılan ön değerlendi­rmeleri geçen 489 aday online sınava dâhil edildi. Sınavda başarılı olan 62 kişi ile yapılan bire bir mülâkatlar sonrasında, 24 genç kampa katılmaya hak kazandı. Kamp programınd­a sistem, ağ ve yazılım, uygulama, telekomüni­kasyon ve nesnelerin internetin­in güvenliği kategorile­rinde 25 farklı konu başlığında siber güvenlik eğitimleri verildi. Öğrenciler, siber güvenlik alanında etkili kamu, akademi ve özel sektör temsilcile­riyle bir araya geldi. 28 Ağustos’ta programı başarıyla tamamlayan katılımcıl­ar, Türk Telekom Siber Güvenlik Kampı eğitim sertifikas­ı aldılar.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye