Sabah

Akakçe: Büyük bir değişim içindeyiz

Şelale KADAK

-

Aylardır içinde olduğumuz ve ne zaman biteceğini de bilemedi ğimiz pandemi nedeniyle zor zamanlar geçiriyoru­z. Böyle zamanlar da umut veren, iyi hissettire­n hikayeleri­n peşine takılmayı ve bu hikayeleri sizlerle paylaşmayı çok önemsiyoru­m.

Üretmekten asla vazgeçmeye­n sade ce iş insanları değil kuşku suz. Bu dönemi çok verimli geçiren, birbirinde­n kıymet li sanat eserlerine imza atan ünü dünya çapında sanatçıla rımız var ve ne güzel ki onla rın eserlerine kucak açan yeni nesil otelciler sayesinde ekono mi ve turizmin tam orta yerinde kültür ve sanat yer alıyor artık.

3aloma Otel Grubu Yönetim Kurulu Başkanı (ce Tonbul’un, Feride (dige liderliğin­de 'öne Otyam ve Ferhan İstanbullu ile bir likte başlattığı sanat projesi bugüne kadar 15 sergiye ev sahipliği yapma yı başardı.

Önceki günkü yazımda yer alan ve salgına rağmen İngiliz turistleri­n akın etti ği sanat mekanı Atelier Marvy’de, şu anda dünya çapında üne sahip sanatçı 6 yıl aradan sonra ilk sergisi olan

yer alıyor ve sanatçı kendi deyimiyle izleyiciyi paralel bir evrene götürüyor.

Zamanın kıymetini, anın önemini çok daha iyi idrak etmek bir yana, hepi mizde geçmişe üstelik yakın geçmişe dahi müthiş bir özlemin olduğu günler yaşıyoruz. Artık ne istediğimi­z özgürlükte seyahat edebiliyor ne de sevdikleri­mizi ziyaret edebiliyor­uz. Akakçe aslında pan demi olmasaydı biri Hong Kong diğe ri 0ilano’da olmak üzere iki uluslarara sı sergi yapacaktı. Yurtdışı sergiler hayal

selale.kadak#sabaK.com.tr SMS SK ya]

1 olsa da sanatçının sergisi gerçekleşt­i.

İlk işinden itibaren değişim ve trans formasyon temalarını işleyen Akakçe son sergisinde de izleyiciyi zamandan bağım sız bir dünyada yolculuğa çıkarıyor.

“... Sanat öyle bir şey ki, hiçbir zaman hayal kırıklığın­a uğratmaz. Hayal kurmayı hiç bırakmadım. Hayal kurarım ve sanatımla gerçeğe dönüştürü rüm...Benim işim güzellik. Güzel olan şeyleri ve güzelleşti­rme yi seviyorum...Büyük bir deği şim içindeyiz. Yeni dünya neler getirecek hep birlikte göreceğiz. O yüzden hayal kurmaya, üret meye, sanata devam” diyen Haluk Akakçe ile resimlerin sergilendi­ği galeride buluştuk ve sohbet ettik.

Zamanın katmanları­nda bir yolculuk şeklinde geçen sohbette Akakçe aslında sorduğum hiç bir soruya doğrudan cevap vermedi ve bana New York’un 11 Eylül’ü yaşadığı kabus günlerde mimarlık yaptığı sırada başlayan sanat yolculuğun­un aşamaları nı ve vardığı noktayı anlattı. Sergide bir duvara kocaman “The Time is Now” yani “Zaman Şimdi” yazan Akakçe, İstanbul’da küçük bahçesinde büyük bir hayranlıkl­a yetiştirdi­ği bitkileri, ağaçla rı ve çatı katındaki mini hayvanat bah çesiyle kurduğu iç dünyasında, kapılar ardında hiç durmayan sanatsal üretimin den söz etti.

“İç dünyama döndüğüm de kendi ışığım ortaya çıkıyor” diyen Akakçe, işlerinin değişim üzeri ne olduğunu ve içinden ne geliyorsa onu yaptığını söylüyor. Bitmeyen salgı na dair ise “Ne kadar odaklanırs­an o senin gerçeğin oluyor. Ben her zaman her şeyin çok güzel olaca ğına inanıyorum. Kötüdeki iyiyi, karanlıkta­ki güçlü ışığı görmeyi öğrendim” diyor.

’ye J|nder. (1. 0 TL) M+ 0 1

1 7

7

mesaM.

 ??  ?? &lub 0arvy’nin
Haluk Akakçe’nin
‘Keşke Zamanı Geri Alabilsem/ I wish I could Go Back in Time’
&lub 0arvy’nin Haluk Akakçe’nin ‘Keşke Zamanı Geri Alabilsem/ I wish I could Go Back in Time’
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye