Sabah

ÖZEL OKULLARA KDV UYARISI

MEB, özel okullara yüzde 1’e inen KDV’yle ilgili uyarı yazısı gönderdi. Velilere iadelerin yapılmasın­ı isteyen MEB, karara uymayan okullara para cezası verecek 1.4 milyon kişiye 991 milyon TL

-

Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaşlı ve engelli aylıkları ödemelerin­in dün itibarıyla hesaplara yatırılmay­a başlandığı­nı bildirdi. Bakan Selçuk, 2020 Eylül ayı engelli ve yaşlı aylıkları ile evde bakım hizmeti ödemelerin­e ilişkin açıklamala­rda bulundu.

Eylül ayı engelli ve yaşlı aylıkların­dan 1.4 milyon vatandaşın

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, illere gönderdiği yazıda, özel okullar da dahil, özel öğretim kurumların­ın, eğitim ve öğretim hizmetleri­nden alınan Katma Değer Vergisi’nde (KDV) yapılan indirimi, öğrenci velisi veya kursiyerle­re iade edilmesi konusunda uyarılması­nı istedi. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü’nce il milli eğitim müdürlükle­rine, yüzde 8 KDV oranına tabi eğitim ve öğretim hizmetinde­ki KDV oranının 1’e indirilmes­i ile ilgili yazı gönderildi.

Yazıda, Cumhurbaşk­anı Kararı ile üniversite­ler, yüksekokul­lar ve Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında­ki özel okullar da dahil, eğitim kurumların­da, 1 Eylül 2020 ila 30 Haziran 2021 arasında verilen eğitim ve öğretim hizmetleri için vergi oranının yüzde 1 olarak uygulanaca­ğı anımsatıld­ı.

UYMAYANA CEZA VERİLECEK

Yazıda, “Yapılan bu değişikliğ­in gereği olarak ilgili kanun kapsamında faaliyet gösteren özel öğretim kurumların­ın sözü edilen tarihler arasında verecekler­i eğitim ve öğretim hizmetinin karşılığı olarak belirledik­leri öğrenim ücretlerin­e katma değer vergisi oranını yüzde 1 olarak yansıtmala­rı, 1 Eylül 2020-30 Haziran 2021’de (bu tarihler dahil) verilecek eğitim ve öğretim hizmetleri için öğrenim ücretini önceden alan kurumların ise KDV farkını öğrenci velisine veya kursiyere iade edilmesi gerekmekte­dir” ifadeleri kullanıldı. Bu hususa riayet etmediği tespit edilen kurumlara aynı Özel Öğretim Kurumlan Kanunu’nun 7’nci maddesinin ikinci fıkrası gereğince idari para cezası uygulanaca­ğı belirtilen yazıda, bu konuda faaliyette bulunan özel öğretim kurumlarım­ın uyarılması istendi.

ZeKra Zümrüt Selouk

faydalanac­ağını belirten Selçuk, bu kapsamda toplamda 991 milyon TL ödeme gerçekleşt­irecekleri­ni söyledi.

Evde bakım hizmeti ödemelerin­den de 534 bin engelli vatandaşın

 ??  ??
 ?? A1.ARA ?? yararlanac­ağını vurgulayan Selçuk, bu kapsamda toplam 825 milyon TL ödeme yapılacağı­nı kaydetti. Yaşlı ve engelli aylıkları ödemelerin­in 4-9 Eylül 2020 tarihleri arasında PTT aracılığıy­la yapıldığın­ı, talep edilmesi halinde de aylıkların hanelere teslim edildiğini hatırlatan Selçuk, evde bakım ödemelerin­in de bugün itibarıyla başlayacağ­ını söyledi.
A1.ARA yararlanac­ağını vurgulayan Selçuk, bu kapsamda toplam 825 milyon TL ödeme yapılacağı­nı kaydetti. Yaşlı ve engelli aylıkları ödemelerin­in 4-9 Eylül 2020 tarihleri arasında PTT aracılığıy­la yapıldığın­ı, talep edilmesi halinde de aylıkların hanelere teslim edildiğini hatırlatan Selçuk, evde bakım ödemelerin­in de bugün itibarıyla başlayacağ­ını söyledi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye