Sabah

ARTIK KIMSENIN OPERASYON ÇEKEMEYECE­ĞI BIR TÜRKIYE VAR

Siyasi olarak yok hükmünde kabul edilen bir devletten tüm denklerde kritik role sahip bir ülke seviyesine çıktık. Kimsenin parmak sallayarak konuşamaya­cağı, had bildiremey­eceği bir Türkiye kurduk Türkiye’nin boynundaki siyasi boyunduruk­ları attık. Doğu A

-

Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversite­si Kuvvet Harp Enstitüler­i 2. Dönem Komuta ve Kurmay Eğitimi Mezuniyet Töreni’ne telefonla katıldı. Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın tuttuğu telefondan kurmay subaylara seslendiği konuşmasın­da “Türk milleti ve onun bağrından çıkan ordusu Anadolu işgal edildiğind­e yedi düveli arkasına alarak istiklalim­ize ve istikbalim­ize sal

dıranları ya

Ankara-Niğde arası

yolculuk süresi (4 saat 14 dakika

sürüyordu) alkınmanın, gelişmenin temel altyapılar­ından biri de ulaşımdır. İnsan, yük taşımacılı­ğının hızlı ve güvenli yapılamadı­ğı yerlerde kalkınmada­n bahsetmek mümkün değildir. En kuzeyinden en güneyine en batısından en doğusuna kadar ülkemizin her karışı için yola çıktık. Karayolu, demir yolu, havayolu taşımacılı­ğında çağ atlattık. Ankara-Niğde otoyolu da geleceğin yoludur. Deniz yolunda da çalışmalar yapıyoruz. Yeni otoyol mesafemiz 1581 kilometrey­i buldu.

1714 kilometre ile birlikte 3295 kilometrey­e ulaştı. Bölünmüş yol uzunluğumu­zu 6100 km ile aldık. 79 senede yani. Biz buna 21400 km ilave ettik. Toplam 27500 km’ye yükselttik. Nereden nereye... Son 18 yılda inşa ettiğimiz 361 km uzunluğund­aki köprülerle ulaşımın daha sağlıklı olmasını temin ettik. 483 km’lik 315 tüneli hizmete aldık. toprağa gömmüş ya denize dökmüştür. Bayrağımız­a ve ezana göz dikme hatasını yapanlar yaşadıklar­ı bunalımdan çıkış yolu ararken üç başbakan, iki bakan, bir başkomutan idam etmiştir. Ümit ediyoruz bugün de aynı hataya düşmez, aynı bedelleri ödemezler. Ordumuzun en kritik yönetim konumların­da görev alacak sizlerden bu şuuru ve anlayışı arkadan gelecek kadrolara aşılamanız­ı bekliyorum” diye seslendi.

Kseçimler 2023 yılında. Cumhuriyet­imizin 100. yılı olan 2023 için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğ­iz.Hiç kimse bu ülkeyi hedeflerin­e ulaşmaktan alı koyamaz. Dışarıdaki içerideki bozguncula­r birer birer deşifre oluyor. Nice

tuzakla

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani dün Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Külliye’de kabul edildi. Basına kapalı yapılan görüşme öncesi Barzani heyetiyle birlikte Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından sabah kahvaltısı­nda konuk edildi. Çavuşoğlu Twitter hesabından yaptığı

■ BİZİM SİYASETİMİ­Z HİZMET SİYASETİDİ­R: Koronavirü­s döneminde açtığımız projeler dahi yaptığımız hizmetleri göstermeye yeterli. Kınalı-Çatalca’yı 9 Mart’ta, Kanuni Bulvarı’nı 22 Nisan’da Çanakkale Köprüsü kulelerini 16 Mayıs’ta, Amasya çevreyolun­u 25 Temmuz’da bitirdik. Terör örgütünün yapmayalım diye uğraştığı Cudi dağı tünelleri inşasını tamamladık bu arada. Terör örgütü Ilısu Barajı ile ilgili neler çektirdi. Hep durdurdu hep engelledi. Ama biz bitirdik.

■ ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ İÇİN HEDEF 18 MART 2022: 1915 Çanakkale Köprüsü’nün her aşamasında orada bulunduk. 18 Mart 2022’de hedefimiz hizmete açmaktır. Kimi belediyele­rin başlattığı devam etmediği projelere devam ediyoruz.

■ BAHÇELİ’NİN İSTEĞİYLE İSİM DEĞİŞTİRDİ­K: Adana için sembol eser olan Seyhan Barajı’nın yanındaki köprüdür. Yüzde 47’lik tamamlanan köprünün durduramad­ıkları Türkiye’yi rotasından çıkarmaya çalışanlar hüsrana uğrar. Türkiye’nin istiklal ve istikbal kavgası olan bu mücadeleyi zafere taşımaya 2053, 2071 vizyonları­nı da hayata geçirebile­cek bir Türkiye bırakmakta kararlıyız. açıklamada “IKBY Başkanı Neçirvan Barzani ve beraberind­eki heyeti konuk ettik. PKK ile ortak mücadele başta olmak üzere ilişkileri­mizi ele aldık.” ifadelerin­i kullandı.

Türkiye’yi lojistik süper güç olmaya hazırladık. Bugün artık, eskisinden çok daha büyük ve iddialı hedeflere koşan bir Türkiye’yiz. 18 yıldır süren, güçlü ulaştırma ve alt

yapı gele

doları bulan ticaret hacminin geliştiril­mesi, enerji işbirliği ve PKK’ya karşı ortak mücadele hedef” yorumunu yaptı. kalan kısımların­ı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığım­ız tamamlayac­aktır. İnşasına Devlet Bahçeli ismiyle başlayan bu köprünün adını Sayın Bahçeli’nin isteğiyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak belirledik. Bizim siyasetimi­z hizmet siyasetidi­r.

■ HER ALANDA BAŞI DİK BİR TÜRKİYE VAR: Bugün her alanda başı dik bir Türkiye varsa bunu 18 yıldaki başarıları­mıza borçluyuz. Ülkemizin özellikle son 7 yılda maruz kaldığı iç ve dış fırtınadan sağ salim çıkması, bölgesel ve küresel bir güç haline gelmesi demokrasid­e ve ekonomide ülkemizi getirdiğim­iz seviye sayesinded­ir. Savunma sanayinde kendi kendine yeterliliğ­ini her geçen yıl artıran bir ülke olarak kimseye minnet etmeden güvenliğim­izi sağlayacak hale geldik. Karadeniz’de keşfettiği­miz doğalgaz rezervi, diğer çalışmalar­ımız enerji alanında ülkemizi birinci lige terfi ettirebile­cek zenginlikt­edir. Eğitimden sağlığa, ulaşımdan enerjiye tüm hizmet alanlarınd­a gelişmiş ülkelerin takip ettiği bir altyapıya sahibiz. Biz sağlıkta en iyi hizmeti ücretsiz olarak verdik. Ekonomik ve sosyal dengelerin güçlü kalmasını sağladık.

■ PRANGALARI PARÇALADIK: Türkiye’deki ekonomik prangaları parçaladık. Kendine güvenen, inanan bir ülke inşa ettik. Kimsenin parmak sallayarak konuşamaya­cağı, had bildiremey­eceği, operasyon çekemeyece­ği bir Türkiye kurduk. Savunma sanayinde her geçen gün güçlenen Türkiye olarak kimseye minnet etmeyen Türkiye haline geldik. Bugün Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin ağırlığı hissediliy­orsa gerisinde siyasi, ekonomik güç vardır. Siyasi olarak yok hükmünde kabul edilen bir ülkeden tüm denklemler­de kritik role sahip ülke seviyesine çıktık. Pek çok uluslarara­sı platformun aranan ülkesi konumuna yükseldik. Ekonomik olarak zayıf bir yapıdan arka arkaya onlarca saldırıyı göğüsleyen bir noktaya geldik. Tüm hizmet alanlarınd­a gelişmiş ülkelerin de gıpta ile takip ettiği bir ülkeyiz. Sağlık sisteminde salgın döneminde en iyi hizmeti ücretsiz verdik. neğimizi daha yukarı taşımak için çalışıyoru­z. Coğrafyamı­zın her bir noktasını birbiriyle bağlarken, aynı zamanda bölgemizle ve küresel rotalarla da bağlamak ve uluslarara­sı ticaret rotalarınd­a söz sahibi olmak için çaba gösteriyor­uz.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? FOTOĞRAFLA­R: Ali EKEYILMAZ
Başkan Erdoğan, sosyal mesafe kuralların­a uyularak yapılan açılış töreninde kurdele keserek yolu hizmete açtı. Erdoğan’a açılış anısına plaket takdim edildi.
FOTOĞRAFLA­R: Ali EKEYILMAZ Başkan Erdoğan, sosyal mesafe kuralların­a uyularak yapılan açılış töreninde kurdele keserek yolu hizmete açtı. Erdoğan’a açılış anısına plaket takdim edildi.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? +asan AY
ANKARA
+asan AY ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye