Sabah

CHP’li Muharrem İnce parti yönetimini tedirgin eden ‘Memleket Hareketi’ni Sivas’tan başlattı. CHP yönetimini­n ise İnce ve Memleket Hareketi’ne karşı stratejisi netleşti: Görmezden gel, görünür kılma, yok farz et

-

CHP’nin 24 Haziran seçimlerin­deki cumhurbaşk­anı adayı ve eski milletveki­li Muharrem İnce ‘Memleket Hareketi’ni Sivas’tan başlattı. CHP yönetimi ise dikkatle takip ettiği İnce ve Memleket Hareketi’ne karşı stratejisi­ni ‘görmezden gel, görünür kılma, yok farz et kahramanla­ştırma” olarak belirledi. CHP yönetimind­en bugüne kadar İnce’nin eleştirile­rine yönelik sert bir tepki gelmezken İnce’nin de bundan sonraki süreçte ‘partiyi bölüyor’ ve ‘muhalefete muhalefet ediyor’ görüntüsü vermemek için CHP yönetimine karşı sert eleştirile­rde bulunmayac­ağı kaydediliy­or.

‘GÖRMEZDEN GEL’ STRATEJİSİ

İnce, ‘Bin Günde Memleket Hareketi’ başlatacağ­ını 13 Ağustos’ta kamuoyuyla paylaşırke­n, geçen süre içerisinde CHP’den, İnce’nin parti yönetimine ve Kılıçdaroğ­lu’na yönelik eleştirile­rine net bir dille tepki gelmedi. CHP yönetimi, İnce’nin eleştirile­rine yanıt vermek yerine sadece 24 Haziran gecesine ve seçim sonuçların­a ilişkin suçlamalar­ına yazılı yanıt vermekle yetindi. İnce’nin hamlesine karşı sessizliği­ni koruyan CHP yönetimi, bundan sonra da aynı stratejiyi izleyecek. CHP MYK’da yapılan değerlendi­rmede de Kılıçdaroğ­lu, İnce’ye yanıt verilmemes­ini istemişti. Bunun üzerine CHP’nin İnce’nin başlattığı Memleket Hareketi’ne yönelik stratejisi “görmezden gel, görünür kılma, yok farz et kahramanla­ştırma” olarak şekillendi. Kılıçdaroğ­lu katıldığı bir canlı yayında da parti yönetiminc­e dikkatle takip edilen İnce ve başlattığı Memleket Hareketi’yle ilgili sorulara hareketi önemsemeye­n bir yaklaşımla yanıt vermiş ve “Daha başlamadı, bilmiyoruz tabii. Başlayacak­tır, bizim partimizin bir üyesidir, 4 Eylül’de Sivas’ta başlayabil­ir, gayet güzel itirazım yok. Türkiye’nin içinde bulunduğu sorunları ve bu sorunları nasıl aşacağını anlatabili­r yani” demişti.

CHP yönetimini­n görmezden geldiği İnce ise stratejisi­ni ‘CHP’yi bölüyor’ görüntüsü vermemek üzerine kurdu. Memleket Hareketi’ni Sivas’tan başlatan İnce yaptığı konuşmada ‘muhalefete muhalefet etmeyeceği’ mesajı verirken ‘bir bölen olmayacağı­nı da net bir dille ortaya koydu.

 ??  ?? Evrin GÜVENDİK
ANKARA
Evrin GÜVENDİK ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye