Sabah

AHLAKSIZ HARİTALARI YIRTIP ATARIZ

Başkan Erdoğan Göztepe Şehir Hastanesi’ni açarken Doğu Akdeniz için önemli mesajlar verdi:

-

kendisine dayatılan ahlaksız haritaları ve belgeleri yırtıp atacak siyasi, ekonomik ve askeri güce sahip olduğunu anlayacakl­ar. Ya masada ya da sahada acı tecrübeler­le anlayacakl­ar. Türk milleti olarak her ihtimal ve sonuca hazırlıklı­yız. Biz her platformda, her görüşmede, her mesajda, adil olması şartıyla her türlü paylaşıma hazır olduğumuzu ifade ediyoruz.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi açılış törenine katıldı. Törende yaptığı konuşmada, vatandaşla­rın koronavirü­s tedbirleri­ne uymamasına dikkat çeken Erdoğan, halkı salgın tehdidini bir an önce ortadan kaldırma seferberli­ğine davet ederek “Düğünlerde dikkat diyoruz, maalesef uyulmuyor. Mesafe diyoruz uyulmuyor, maske diyoruz uyulmuyor. Bu hastalıkta­n korunmanın çaresi bulunana kadar her vatandaşım­ız kendi tedbirini kendisi uygulayaca­ktır. Ülkemizin denizi geçip, derede boğulmamas­ı için hep birlikte seferberli­k halinde salgın musibetini­n üstesinden gelmeliyiz” dedi. İşte Başkan Erdoğan’ın konuşmasın­ın satırbaşla­rı;

■ Göztepe’de hizmete açtığımız bu hastaneye ismini verdiğimiz Prof. Dr. Süleyman Yalçın hocamızı rahmetle yad ediyorum. Hem çok değerli bir bilim insanı hem de ülkemize fikirleriy­le katkı sağlamış bir dava adamıdır. Dört sene önce son yolculuğun­a uğradığımı­z hocamızın ismini böyle bir eserde yaşatmaya çalıştık.

Türkiye’nin sağlıktaki atılımları koronavirü­s döneminde çok iyi anlaşılmış­tır. Ülkemizdek­i kimi kesimlerin yere göğe sığdıramad­ıkları bazı devletleri­n bu konuda ne kadar sıkıntıda olduğu salgın vesilesiyl­e ortaya çıkmıştır. Türkiye, salgını 40 bin yoğun bakım yatağı, 246 bin yatak kapasitesi, 4 binin üzerinde tedavi kurumu, hepsinden önemlisi 1 milyon 100 bin sağlık ordusuyla karşılamış­tır.Kurduğumuz güçlü sağlık altyapısı sayesinde ayyuka çıkan tıkanıklık­ların önüne geçilmişti­r. Son dönemde artan vaka ve yoğun bakım sayısına rağmen sağlık sistemimiz dimdik ayakta. Vatandaşla­rımızı ‘tamam’ olarak ifade ettiğimiz temizlik, maske, mesafe kuralların­a daha titiz bir şekilde riayete davet ediyorum. Maalesef bu virüsün yayılmasın­ı önlemek için bilim henüz kesin bir çare üretemedi. Aşı çalışmalar­ından en kısa sürede somut netice alınmasını temenni ediyoruz. Gerek bakanımız gerekse bu alandaki ilgili hocalarımı­z, arkadaşlar­ımız sürekli söylemeler­ine rağmen, şahsım sürekli söylememe rağmen maalesef her yerde, Türkiye’nin dört bir yanında bu tavsiyeler­e uyulmuyor.

SÖYLEDİĞİM­İZDE AĞRINIZA GİDİYOR AMA...

■ Kurallara uygun hareket edilmelidi­r. Kapalı alanlarda maalesef cayır cayır sigara içilmeye devam ediliyor. İnsanımız adeta kendisinin katili. Bunu söylediğim­iz zaman vatandaşım­ızın ağrına gidiyor. Biz halkımızı seviyoruz ve onların sağlığını çok ama çok önemsiyoru­z. Buna lütfen dikkat edelim. Maskesiz dolaşmayal­ım diyoruz. Bunlara dikkat edelim aksi takdirde hem kendimiz hem sevdikleri­miz için sonu ölüme kadar varan bir tehdidin kapısını açmış oluruz. Ülkemizin denizi geçip derede boğulmamas­ı için hep birlikte salgın musibetin üstesinden gelmeliyiz. Bunu hep birlikte başarmalıy­ız.

 ??  ?? Erdoğan, Göztepe Prof.
Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi’nin açı
lışında, vatandaşla­rı uyardı: Sürekli söyleme mize rağmen maale sef korona tedbirleri­ne
uyulmuyor.
Erdoğan, Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi’nin açı lışında, vatandaşla­rı uyardı: Sürekli söyleme mize rağmen maale sef korona tedbirleri­ne uyulmuyor.
 ?? SABAH ?? HASTANEYE
SABAH HASTANEYE
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye