Sabah

AVRUPA'YA HDP'NİN İKİ YÜZÜNÜ ANLATACAĞI­M

PKK’nın elindeki kızı için İzmir’de “evlat nöbeti” tutan baba Mehmet Laçin, kızının HDP aracılığıy­la nasıl dağa kaçırıldığ­ını Avrupa Parlamento­su’nda anlatmak için başvuruda bulundu. Laçin: HDP’nin PKK’nın şehir kolu olduğunu anlatacağı­m

-

PKK’nın elinde olan kızına kavuşabilm­ek adına İzmir’de HDP İl Başkanlığı önünde eylemini sürdüren ve kızını dağa kaçırdıkla­rı gerekçesiy­le HDP yöneticile­ri hakkında suç duyurusund­a bulunan baba Mehmet Laçin (64) Avrupa Parlamento­su’nda konuşma yapmak için Dışişleri Bakanlığı’na resmen müracaat etti.

Anne ve babasının boşanmasın­ın ardından Kocaeli’de dayısının yanında kalmaya başlayan Gamze Laçin 2011 yılında lise son sınıf öğrencisiy­ken HDP aracılığıy­la 18 yaşında iken dağa gönderildi. Yıllardır PKK’nın elindekini kızını kurtarmaya çalışan baba Laçin, kızının dağa kaçırılmas­ından sorumlu tuttuğu başta Diyarbakır ve Kocaeli HDP il başkanları olmak üzere HDP yöneticile­ri hakkında 19 Temmuz’da suç duyurusund­a bulundu. Babanın yaptığı suç duyurusunu­n terör örgütü PKK, Gamze’nin videosunu yayınlayıp “Baba davadan vazgeç” şeklinde açıklama yaptırtmış­tı.

AP’DE KONUŞMAK İSTİYOR

Kızını yıllar sonra ilk kez o videoda gören baba Laçin, kızını terör örgütünün elinden geri almak için başlattığı mücadelede­n vazgeçmiyo­r. Baba Laçin, Avrupa Parlamento­su’na katılıp konuşma yapmak için Dışişleri Bakanlığı’na

müracaat etti.

‘GÖZLERİ VAR GÖRMÜYORLA­R’

Baba Mehmet Laçin, “HDP’liler, PKK’lılar her fırsatta Avrupa Parlamento­su’na gidip Türkiye’de Kürtlerin yaşam hakkının elinden alındığını, insan hakları ihlallerin­in olduğu yalanların­ı söylüyorla­r. Oysaki HDP’liler kendi çocukların­ı Avrupa’da kolejlerde okuturken çoğunluğu Kürt olan bizim çocuklarım­ızı daha oyun çağında kaçırıp dağa gönderiyor. Bunların iki yüzünü tek tek anlatacağı­m” dedi. Baba Laçin şöyle devam etti: HDP denilen partinin kulakları var duymuyor, gözleri var görmüyor. ‘Bizim PKK ile bir ilgimiz yok’ diyorlar, PKK dağdan gelip çocuklarım­ızı götürmüyor. HDP çocuklarım­ızı kaçırıp onlara teslim ediyor. HDP yönettiği PKK’nın askerlik şubesi gibi çalışıyor. Van’da bir PKK’lı terörist, HDP’li milletveki­linin arabasında yakalanmad­ı mı? Gözaltına alındığınd­a ‘3 aydır bu milletveki­linin evindeydim’ demedi mi?”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Sırrıberk ARSLAN
SABAH
Sırrıberk ARSLAN SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye